travel Witam Wczoraj miałem taką niemiłą sytuację i pękł wyświetlacz w mojej L-ce. Wiem, że na gwarancji tego nie uznają w związku z czym mam pytanie, czy ktoś z Was już wymieniał wyświetlacz w swojej Xperii L i ile to kosztuje po odesłaniu do serwisu? Czy może lepiej oddać gdzieś do komisu?
Animus1510 Serwis olej 🙂 mi za wymianę przycisku włączania/wyłączania w M-ce liczyli 69zł wymiana+20zł część. Na allegro są oferty wymiany części wraz z usługą. Ceny wyświetlacza to od ok.200 zł do nawet 469 zł. Najlepiej pochodź po komisach i popytaj.
travel W emobilen znalazłem nowy ekran dotykowy w atrakcyjnej cenie chociaż pewnie jest to jakiś zamiennik i nie wiem ile jest warty i czy opłaca się to kupować bo może się okazać jakimś bublem. Może ktoś z Was kupował jakiś ekran dotykowy w tym sklepie. Niżej link. DOTYK SZYBKA DIGITIZER SONY XPERIA L C2104 C2105 S36H EKRAN DOTYKOWY TOUCH SCREEN Hurtownia GSM Części Akcesoria do telefonów smartfonów emobilen.pl Kraków
travel Żebym to ja jeszcze wiedział 🙂 Sama szybka jest nieuszkodzona. Gdy telefon jest wyłączony to nie widać żadnego uszkodzenia, nawet ryski nie ma. Gdy natomiast go włączę to jest mała kreska na dole wyświetlacza. Mogę dołączyć foto jakby nie było wiadomo o co chodzi.
Animus1510 🙂 Ekran dotykowy (digitizer) czy też wyświetlacz LCD Ci pękł ? Bądź co bądź naprawa (wymiana) trochę Cię wykosztuje 🙂 ten dotyk co dałeś w linku widzi mi się za tanio, więc najprędzej to jakiś zamiennik.
travel Pękł mi wyświetlacz LCD. Sama szyba czyli ekran dotykowy jest sprawny, przynajmniej tak mi się wydaje bo nie widać na nim żadnych uszkodzeń.