dinorex Witam Zepsuł mi się telefon.Nie chce się włączać ekran,wiecznie sie zawiesza (przy rozmowie tez,np strasznie długo pokazuje się ekran odbierania) i sam się resetuje. Oddałem go do naprawy (na gwarancję) i wgrali soft jeszcze raz oraz skalibrowali go.Po naprawie było gorzej.Wysłałem go na naprawę drugi raz-tym razem usterki nie stwierdzili. Jak mogę się starać o wymianę na ten sam lub na inny telefon?Czy jest w ogóle taka możliwość?
Kiras Za malo wiemy zeby moc Ci pomoc 😉 Napisz chociaz jaki masz rom,ile masz pamieci ram, jak sie nei chce wlaczac ekran ? (opisz), dlugo pokazuje sie erkan odbierania - ale polaczenie zostaje odebrane ? opisz dokladnie sytuacje w jakich telefon Cie zawodzi. "Zespul mi sie telefon" wcale nam duzo nie mowi.
dinorex Z ekranem to jest tak,że muszę kilkanście razy wcisnąć home/włacznik zanim sie włączy. Co do odbierania rozmów telefon jak coś na nim robię to w momencie gdy ktos dzwoni to upłynie chwila zanim pokaże się ekran odbierania rozmowy lub zwiesi się po przesunieciu zielonej słuchawki (te problemy występują już rzadziej). Często ekran nie reaguje na dotyk, szczególnie przy przeglądaniu neta. Mam rom stkck 4.1.2 aktualnie bez roota (kiedys mialem). RAM 624 MB.Flashowałem już wiele razy,wracałem do GB i nie było żadnej poprawy.
Kiras To faktycznie cos z nim nie tak, stock jest beznadziejny ale nie az tak zeby takie rzeczy sie dzialy. Ja Ewentualnie sprobowalbym ze zmiana kernela lub calego romu na jakis customowy i sprawdzil czy tam nie nastapi znaczna poprawa jezeli nadal by sie mulil znaczy ze to cos z bebechami telefonu.
dinorex Miałem kiedyś D-kernel ale szału nie było. Telefon już miesiąc spędził w serwisie. Chodzi mi o to czy widzicie jakieś szanse na wymianę telefonu albo wymianę najlepiej na inny? Czy jest sens się bawić w niezgodność towaru z umową czy może jakoś inaczej mógłbym się o to starać?
Kiras Hmmm moim zdaniem powinienes sie udac z ta sprawa do rzecznika praw konsumenta, moze on bedzie mial dla Ciebie jakies rozwiazanie tej sprawy. Musisz miec jednak na pewno niezbite dowody na to ze Twoj ace2 nie zachowuje sie normalnie, musisz miec jakies fajne porownanie z innym acem2. Moze jest ktos na forum kto moglby Ci pomoc, mi jednak przychodzi do glowy takie rozwizanie. Rada u rzecznika na pewno bylaby dobrym zrodlem informacji.