okey. na wstępie proszę aby wypowiadali się Ci co posiadają telefony o których mowa w tym poście, a nie hejterzy którzy z zazdrości i niewiedzy wypisują bzdury.
a teraz do rzeczy. Zdecydowałam się na Note 3 -dlaczego? posiadałam Note2, XZ1,XZ2(krótko).
Note2-rewelacja jak na 2012r.:-)
XZ1-dobry, ale straszne lagi,kiepski wyświetlacz, aparat pozostawia wiele do życzenia
XZ2-pojawiają się lagi, zgodzę się ze aparat dobrej jakości ale bardzo się grzeje przy nagrywaniu filmów, i przy dłuższym użytkowaniu, wodoszczelność bardzo "umowna"- często nie skuteczna, awaryjny.
Za nim podjęłam decyzję o zakupie podzwonilam po serwisach GSM aby zrobić wywiad i co się okazało?ze xperia z2 jest jednym z najczęściej serwisowanych obecnie urządzeń, że wodoszczelność jest najlepiej gdy sprzęt nie ma kontaktu z wodą, że bardzo często pęka szkło nawet od ciepła gdy się na grzeje podczaś używania foto-wideo, że zdarzają się często fabryczne uszkodzenia itd.
Większość pytanych ludzi z branży GSM jednogłośnie doradzało zakup Note3.
szukałam sprzętu pod kątem aparatu foto i zgodzę się ze note3 robi słabsze zdjęcia niż XZ2, ale patrząc na całokształt za i przeciw zdecydowanie lepiej kupić Note3. działa jak błyskawica, zdjęcia robi b.dobre( ale słabsze niż XZ2-jakość foto logicznie lepsza z uwagi na mniejszy aparat w N3), rysik dopracowany tak dobrze ze używam go nałogowo-w N2 nawet nie chciało mi się go wyciągać.
i wielkość i kolory wyświetlacza jest bezapelacyjnie lepsza niż XZ2(ocena subiektywna wiec nie hejtowac :-) )
fakt Note3 jest z 2013 roku ale to jest jego plusem -dlaczego? -bo jest sprawdzony przez użytkowników i stosownie oceniony dzięki czemu można kupić go pierw orientując się w jego działaniu.Xz2 jest juz troszkę na rynku ale nadal wychodzą "nowe" awaryjności sprzętu. podsumowując .... chyba jestem sentymentalna i w związku z tym zostanę juz przy Serii Note. Ale będę kupować kolejne Noty nie zaraz po premierze tylko tak jak teraz -pół roku, może dłużej po wejściu na rynek aby kupić go taniej oraz aby poczekać na opinie użytkowników. :-)
czyli za jakieś 7-10 Mc kupie Note4 :-) póki co jestem bardzo zadowolona z Note3 i każdemu gorąco polecam.
ps komentarze dotyczące plastiku-no litości!!! co z tego ze N3 jest plastikowy? a czy większość z nas po zakupie jakiego kolwiek phona nie wkłada go w chroniący "plastik-gumę"??? wkładamy i od razu mamy trochę plastikowy Phone. wiec co komu przeszkadza plastik w Samsungu :-) pozdro