Witam
Mam problem ze wskaźnikiem baterii, który robi mi dziwne rzeczy.
Po naładowaniu baterii do 100 wykonałem przywrócenie do ustawień fabrycznych, po restarcie nadal było 100%, więc "powinno" być ok.
Zacząłem korzystać z internetu przez modem 3g, bawiąc się w aplikacje flash żeby go rozładować. Po niecałej godzinie wskaźnik baterii pokazał komunikat, że bateria ma 9% i należy podłączyć ładowarkę. Wyłączyłem go, włączyłem ponownie i stał się cud - bateria pokazała 71% i można było korzystać dalej. Sytuacja powtórzyła się, wyłączyłem go po ponownym użytkowaniu przy poziomie 6%. I znów bateria po restarcie wskazywała 60%. Po tym już gdy go rozładowałem do 5-10% po wyłączeniu pokazywał ten sam poziom 5-10%. Jednak te poprzednie przekłamania są nieco irytujące bo sam tablet - gdyby bateria wskazywała odpowiedni poziom - działałby kilka godzin ostrej eksploatacji, a tak - wyłączenie go co godzina nie jest za bardzo komfortowym rozwiązaniem.
Ktoś wie jaka może być przyczyna, albo czy można jakoś naprawić szalejący wskaźnik baterii bez korzystania z reklamacji na gwarancji ?
Dodam, że sprawdziłem co się stanie jak bateria zejdzie do zera w tej samej sytuacji (po naładowaniu do 100%) i po pierwszym wyłączeniu można go było włączyć od razu i bateria pokazała 56%.