Witam,
Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum, pragnę się przywitać.
A teraz do rzeczy: spróbuj, jeśli używasz laptopa czy PC-ta podłączonego do tej sieci, wejść w wiersz poleceń w Windowsie i wpisać ipconfig /all. W tym momencie szukasz swojej karty Wi-Fi po nazwie i spisujesz sobie IP zewnętrzne, nie wewnętrzne. Następnie wchodzisz w Wi-Fi w ustawieniach i tam masz wypisane wszystkie sieci Wi-Fi. Odnajdujesz swoją sieć Wi-Fi, po czym wpisujesz hasło i zaznaczasz opcję zaawansowane, następnie ustawiasz zamiast DHCP stały adres IP i wpiujesz IP twojego komputera, które wcześniej zapisałeś sobie i port, jakiego używasz (jeśli go nie znasz to w wierszu poleceń, w tym samym miejscu, w którym sprawdzałeś swoje IP masz podany port). Tym samym będziesz używał tego samego adresu IP co na komputerze, ale przynajmniej ci będzie działał Internet po Wi-Fi. Na dłuższą metę takie rozwiązanie możesz być dość problematyczne, więc zalecam, jeśli masz dostęp do konfiguracji swojego routera, wejść na stronę konfiguracji routera i sprawdzić, czy aby napewno masz włączone DHCP w routerze (dynamiczne przydzielanie adresu IP danemu urządzeniu, które się podłączy do twojego routera). Ja miałem ten sam problem, co i Ty i mój sposób pomógł mi, ale musiałem za jakiś czas poprosić technika firmy dostarczającej mi internet o przyjazd, gdyż ja nie miałem możliwości dostępu do konfiguracji routera, a w routerze było ustawione tak, że router przydzielał tylko 5 adresów IP. Pozdrawiam.