Tablet jest już po gwarancji (kupiłem go w X-kom i z tego co pamiętam to jest tam 12miesięcy na niego). Dodam, że tablet po podłączeniu do kompa nie jest rozpoznawalny.
W jaki sposób samemu wgrać androida? Czy jest to w ogóle możliwe?
O ile nie byl brany na firme, powinien miec 12 miesiecy gwarancji. Jak X-kom nie bedzie chcial tego zalatwic to walic prosto do ASUSa. Zobacz czy w ogole reaguje na podlaczenie do komputera z wcisnietym "volume up". Jesli padl bootloader, powinien zostac wykryty jako APX. Niestety, do wgrania czegokolwiek w tym trybie poprzez nvflash potrzebny jest wczesniejszy backup do autoryzacji , ktorego raczej nie posiadasz. Dalo by ci to jednak poglad na to co moglo sie stac.
Jesli nie - moze akurat po prostu padla bateria i trzeba ja pobudzic do tego stopnia, zeby tablet zaczal ja ladowac - gdzies kolo 3.7-4V. Jak nie pomoze - pozostaje jedynie serwis ASUSa. Generalnie, urzadzenia oparte na ukladach nVidii nie sa obslugiwana przez zaden znany JTAG wiec nie ma zadnego innego sposobu na wgranie bootloadera.
// Update:
Zeby bylo zabawniej. Moja sztuka wlasnie padla przy aktualizacji aplikacji z google play - nazbieralo sie ich z 20, tablet sie pod koniec zwiesil i wylaczenie go poprzez dluzsze przytrzymanie wlacznika dobilo sprzet. Efekt taki, ze w bootloader nie wchodzi, fastboot nie dziala, widac go jako APX, ale sam backupow nie mialem bo w planach bylo ich wykonanie dopiero dzis - wlasnie po aktualizacji wszystkiego. Szczescie w nieszczesciu, ze gwarancja konczy sie w pazdzierniku tego roku - jest na 24 miesiace, sprawdzalem. Moja sztuka (wersja wifi) zakupiona byla tuz po premierze w Polsce wiec jesli kupiles sprzet od jednego z oficjalnych sprzedawcow to powinien sie spokojnie lapac.