Martin1984r Model: SM-T235 Model name: GALAXY Tab 4 7.0 LTE Country: Poland Version: Android 4.4.2 Changelist: 1718738 Build date: Fri, 30 May 2014 08:37:28 +0000 Product Code: XEO PDA: T235XXU1ANE9 CSC: T235XEO1ANF1 MODEM: T235XXU1ANE9 Firmwares | SamMobile | Page 3
Vibor jest nowszy TPL: Model name: GALAXY Tab 4 7.0 LTE Country: Poland (T-mobile) Version: Android 4.4.2 Changelist: 2287759 Build date: Sat, 26 Jul 2014 07:45:45 +0000 Product Code: TPL PDA: T235XXU1ANG5 CSC: T235TPL1ANG2 MODEM: T235XXU1ANG5 Firmwares | SamMobile | Page 3 lub XEO: Model name: GALAXY Tab 4 7.0 LTE Country: Poland Version: Android 4.4.2 Changelist: 2287759 Build date: Sat, 26 Jul 2014 07:45:45 +0000 Product Code: XEO PDA: T235XXU1ANG5 CSC: T235XEO1ANG1 MODEM: T235XXU1ANG5 Firmwares | SamMobile | Page 3
bazylnew Zainstalowałem na swoim tyle że mam tylko wi-fi niczego ciekawego nie wypatrzyłem chyba jakieś łatki do systemu i tyle
as007 Przymierzam się do zakupu tego tabletu, jednakże nie mogę znaleźć informacji, jaki procesor tam siedzi. Czy mógłby ktoś wkleić screena z cpu-z ze swojego Galaxy taba 4 7.0 lte?
as007 @steelrat No tak, ale chodzi mi o dokładne dane. Tzn. jakiej firmy jest procesor, jaki ma układ graficzny, czyli jaki to SoC. Dlatego chciałbym zobaczyć screen z cpu-z. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
as007 @Vites To jest jakiś exynos? Jeżeli mógłbyś to bardzo bym prosił o screen z antutu. To rozwieje wszystkie wątpliwości. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Vites To nie Exynos to jakis low-endowy oszczedny SoC (taki odpowiednik Snapdragona 400 quad Cortex A7 z Adreno 305) <!-- Vendor/model --> <prf:Vendor>SAMSUNG</prf:Vendor> <prf:Model>SM-T235</prf:Model> <prf:CPU>SHANNON222AP</prf:CPU> <prf:CPUMaximumFrequency>1400</prf:CPUMaximumFrequency>
as007 @Vites Wyszukalem w internecie ze ten shannon to nazwa kodowa jakiegos slabego exynosa rzeczywiscie porownywalnego z Snapem 400. Dopytuje sie, poniewaz jezeli bedzie to w miere popularny procesor, to jest duza szansa, ze powstana custom romy. @vites, jesli masz dostep do tabletu to sprobuj zrobic screena. 🙂 Wysłane z mojego HTC Desire Z przy użyciu Tapatalka
Dawidd Oczywiście, że Exynos,w wersji bez LTE jest coś innego. Póki co przeszkodą jest brak roota. Poza tym ten Exynos wcale nie jest słaby. Z tego co wiem to jest w czesci flagowców Samsunga. Forum po zmianach, link nie działaForum po zmianach, link nie działaForum po zmianach, link nie działa
lukastob witam, czy to prawda że z tym tabletem nie zadziała klawiatura czy pendrive oraz że w antutu ma tylko koło 14k ? oraz czy wersji z LTE można używać jako telefonu ?
as007 W wersji LTE tabletu można używać jako telefonu. Wersja z LTE będzie miała powyżej 20k w Antutu, ponieważ jest tam szybszy procesor, tj Exynos. Co do OTG to faktycznie nie jest obsługiwane, tak przynajmniej wynika ze skarg ludzi na XDA...
lukastob To straszna lipa z tym otg, jak by nie to, nawet opłacałoby mi się wziąć u różowych. A ta obsługa otg to jest kwestia sprzętowa czy programowa ? chodzi o to czy możliwe jest by w przyszłości wyszedł jakiś rom z obsługą otg ?
[usunięty] @up Nie wiem skąd te informacje.. Wersja z LTE (SM-T235) posiada OTG jak wszystkie inne wersje tego tabletu. Jedyna wersja, która nie obsługuje to 7" bez LTE.
Dawidd OTG jest w wersji LTE. Szkoda, że w temacie wypowiadają się osoby, które nie mają tego modelu i wprowadzają innych w błąd.
as007 Napisałem, że OTG nie jest obsługiwane, ponieważ ludzie na XDA nie są w stanie uruchomić tej funkcji na swoich tabletach. Jeżeli w Twoim egzemplarzu działa, to ok, widocznie wersje na Europę, tudzież Polskę są inne od tych wydane na USA etc. Ja w każdym razie opierałem się na tym co przeczytałem na XDA, co zresztą podkreśliłem w poprzednim poście, gdyż sam tego tabletu nie posiadam.