Witam
Chciałem usunąć zbędne rzeczy z telefonu, użyłem opcji wyczyść pamięć wewnętrzną i jak osiołek nie doczytałem że wyczyszczę wszystko i dałem wyczyść (wykonało się formatowanie tejże pamięci - chyba).
Czytałem n/t odzyskania danych/zdjęć w różnych poradnikach etc, na forum znalazłem kilka ale sporo nie rozwiązanych jak i rozwiązanych tematów. Szukając głębiej itd dowiedziałem się kilku rzeczy, lecz teraz nie robiąc nie pochopnie chciałbym prosić o ewentualne sugestie/pomoc w rozwiązaniu problemu o ile się da.
ROOT - nie zrobiony
Kopie zapasowe - nie zrobione
Tryb połączenia USB ustawiony na MSC
Info o telefonie:
Xperia J/ST26i
Android 4.1.2
Jądro 3.4.0
Nr kompilacji 11.2.A.0.21
Próby odzyskania zdjęć + innych rzeczy niestety nie powiodły się, aplikacje do tego celu widząc pamięć jako dysk wymienny nie mogą podjąć działań np AdvDiskRecovery widzi pamięć ale wyrzuca błąd "The drive 'G:\' is not a valid drive - dysk/napęd G nie jest poprawnym/prawidłowym dyskiem", dalej załączam screen z kilku źródeł
Opis screen'a:
1. Próba odzyskania danych przez Recuva: po wybraniu dysku wymiennego G pojawia się komunikat, żeby włożyć dysk - dałem anuluj, OK na wyborze źródła (dysk G został podany jako źródło) i Next w programie
2. otrzymałem taki komunikat po kliknięciu w next
3. tak jest widziana pamięć w programie StrongRecovery
4. tak pamięć widzi windows vista business
Zdjęć żadnych nie robiłem, pamięć wewn: całkowita pojemność 2,01GB, wolne 2,00GB.
W telefonie opcje programistyczne są zablokowane (podświetlone na szaro, nie da się ich zaznaczyć).
Moje pytania brzmią:
1. czy istnieje możliwość odzyskania danych (chodzi mi przede wszystkim o zdjęcia)
2. jeżeli istnieje szansa na odzyskanie zdjęć to czy w moim przypadku, mój telefon na to pozwala poprzez wersję oprogramowania itp
dzięki