Witam. Od kilku lat jestem szczęśliwym właścicielem telefonu Samsung Galaxy 551. Od roku służy mi jako "drugi" telefon. Do dziś. Sytuacja ma się następująco. Posiadałem oficjalną wersję 2.3 Gingerbread. Zachciało mi się modyfikacji romem cyanogenmod. Nie jest chyba istotne jaki dokładnie chciałem wgrać. Był on dostosowany do mojego telefonu a opinie o nim dość niezłe. Instalowałem za pomocą trybu recovery (power + t) a następnie "apply update from sd card" . Instalacja staje po kilku sekundach na "E:Error in tmp/sideloadpackage.zip (status 0) Installation aborted" .
Przy włączeniu telefon wiesza się na logo cyanogenmod'a. Próbowałem ponownie, również inne romy. Robiłem reboot , wipe - nic.
Prawidziwy problem leży po stronie wykrywalności przez komputer. Za równo odin jak i kies nie czytają telefonu w żadnym trybie. Słychać dźwięk podłączenia do komputera (usb in) ale brak jakiejkolwiek reakcji poza informacja o uszkodzonym urządzeniu. Kies zatrzymuje się na "wykrywanie" a odin wogóle nie czyta.
Próbowałem:
2x WIN 8
1x Win 7
Reinstalacja kies
Wylaczenie wszelkiego rodzaju antywirusów i zapór
Ręczna (nie przez kies) instalacja sterowników
Macie jakieś pomysły? Proszę o pomoc.