Otóż od początku mam problem z HTC Desire HD. Ma ponad rok. Nie był kupowany z Chin, tylko na allegro z "komisu" czy tam "serwisu". Lecz to był błąd. Nie miałem gwarancji producenta tylko jakąś tego "serwisu" na 12 miesięcy. Pudełko wszystko jest. Ale był problem z zasięgiem. Czy wszystkie HTC Desire HD tak mają? Skoki zasięgu, albo brak, raz 3 kreski raz nic.. Fakt, że tam gdzie go użytkuje są problemy, tzn zasięg idealny może nie jest, ale wszystkie inne telefony w miarę sobie radzą. Ten leży w 1 miejscu i może mieć 3 kreski albo wcale...
Był odsyłany 2 razy. 1 razem tuż przed samym odesłaniem te blaszki się urwały, odginałem je lekko (gdzieś tak w internecie czytałem żeby próbować). "Serwis" naprawił te blaszki i uznał, że jest ok. Drugim razem odesłałem i widać, że był odkręcany ale zero poprawy. Błąd, że z takiego miejsca kupiony był, sprawdzenie zasięgu polegały na tym, że gostek sobie wkładał karty sim i u niego było ok ;/
Z tego co się dowiedziałem telefon był w 2011 wyprodukowany i dlatego nie ma gwarancji. Sprzedawca się tłumaczył, że "leżał na magazynie i gwarancja zleciała".
Czy coś można poradzić? Wymienić płytę główną? Ale z tego co widzę, jego wartość spadła a naprawa może być kosztowna..