O firmie oneplus dowiedziałem się jakieś pół roku temu, jako super hiper alternatywa. Jako firma która wprowadza się na rynek, zaoferowała telefon o świetnych parametrach za małe pieniądze. Zwykły Kowalski zawsze woli iść do firmy której ufa, dlatego nowy producent musi wyróżniać się na tle innych firm aby zachęcić do kupna swojego produktu. Poza tym, widzieliście kiedyś reklamę w telewizji bądź baner oneplus? Nie, ponieważ to firma która nie wydaje ponad połowy swoich dochodów na reklamy- stąd też telefon jest tak tani.
Dodam jeszcze tylko, że bardzo mi się podoba fakt iż system jest w 100% opensource. Na stronie producenta jeat bodajże kilka systemów które oferuje na ten telefon. Widać też zresztą jak wiele jest już tematów na xda odnośnie bohatera wątku.
Wiem że czytając mój post czyta się reklamę- aczkolwiek nie to miałem na celu prezentując ten telefon. Po prostu, z opinii ludzi jakie czytałem na prawdę warto zwrócić na niego uwagę.
Za kilka miesięcy cena one plus one na pewno spadnie, wtedy nie będę się zastanawiał i zmienię najprawdopodobniej na niego, z tym że nadal wacham się w kierunku note 3.