maslakgit Witam. Mam dziwny problem z ekranem. Telefon kupiony bardzo nie dawno nowy. Co jakiś czas ekran telefonu robi się coraz ciemniejszy (tak jakby kontrast się zwiększał) i wtedy ekran dostaje freeza i po paru sekundach znów jest wszystko okej. Co to może być?
notedeagle Taj dzieje się na sofcie .205, a dokładniej jest to wina karnela, bo na CM dla LBL jest to samo 🙁 Trzeba liczyć na to, że Sony to poprawi.
kac222 Przecież jest wersja .207 ,którą możecie zainstalować i cieszyć się w pełni działającym telefonem 😉
MalyneK Ja mam .205 i nie mam żadnych takich problemów, może dlatego, że mam telefon wyprodukowany 14K12, a co do .207 to nie wszyscy jeszcze mają tą wersję.
purebmx a jest dokładnie podana rozpiska kiedy co i jak wprowadzą? mam ten sam efekt, telefon łapie zwieszkę na 2 sekundy i potem ekran wraca do normalnego stanu 😉 Telefon mam z plusa.
purebmx No właśnie sęk w tym, że telefon ma może pół roku i nie chcę kurcze ingerować w tą gwarancję.. jedyne z czym się na tym Soniaczku bawiłem to wgranie roota i cwm i zabawa z greenify. Standard. A co do tego bugu to pozostaje chyba tylko czekać na łatkę, oby wyszła szybko ;s
MalyneK To jak nie chcesz ingerować w gwarancję to już to zrobiłeś poprzez roota i cwm, a flashtoolem nie wpłyniesz na gwarancję.
tomek.w75 A gdzie można znaleźć te niby .207 jak na stronie sony mobile jest .205 Xperia™ SP - Sony Smartphones (Poland)
purebmx no to jak to jest, że operator już wprowadził sobie 207 kiedy nawet tego na głównej stronie sony nie ma? 😛
Shadi Krąży plotka ze to była aktualizacja tylko dla operatorów. Ale dlaczego tylko dla nich i co q niej jest nie wie nikt
kac222 Jeśli aktualizacja nie jest dostępna, to co jest na screenie z telefonu (telefon żony ;-) ) ? Wysłane z Xperii.....
purebmx hmmm poprzez komputer? No to chyba trzeba otworzyć te całe Sony Companion, czy jak ten program się nazywa.. 🙂
purebmx ale w sumie powinno mi się pokazać w centrum aktualizacji, że jest coś takiego... no nie wiem. Jak będę miał dostęp do telefonu i więcej czasu to napiszę czy coś tam mam 😉 po sprawdzeniu przez SPC w kompie nadal pisze, że oprogramowanie jest aktualne, więc nic nie zrobię... 😃
lolobolo Ja raz mialem cos takiego ze ekran sie nagle jakby wypalal i sie wylaczyl, myslalem ze juz po nim, ale dziala bez problemu 😃