Witam, w związku z falą pytań typu "jak zrobić root na L70?" zabrałem się za napisanie tego poradnika, także zapraszam.
Czego będziemy potrzebować:
-Telefon LG L70
-Aplikacje towelroot
-Stałe połączenie z internetem
-Chwilę czasu i cieprliwości
Krok 1. Pobieramy aplikację towelrootv3 STĄD-KLIKNIJ TU - koniecznie v3
Krok 2. Wchodzimy w ustawienia -> zakładka Ogólne -> Zabezpieczenia -> Zaznaczamy "Nieznane Źródła"
Krok 3. Jeśli pobraliśmy aplikacje towelroot przez tel to mamy ją na karcie pamięci - jeśli nie to przerzucamy z PC na kartę
Krok 4. Instalujemy aplikacje towelroot
Krok 5. Klikamy dwa razy na napis "welcome to towelroot v3" wyskoczy nam okienko z napisem
1337 0 1 0 4 0
więc zmieniamy to na
1337 0 0 0 4 0
Krok 6. Klikamy "make it ra1n" (musimy być połączeni z internetem!!) i chwilkę czekamy, po zakończeniu procesu otrzymamy komunikat o pomyślnym roocie
Krok 7. Wchodzimy do Google Play i pobieramy SuperSU, po instalacji wchodzimy w SuperSU i pozwalamy mu zaaktualizować binaria SU.
Krok 8. [OPCJONALNY] Sprawdzamy czy mamy root poprzez pobranie aplikacji "Root Checker Basic" i kliknięciu "Verify Root". Jeśli wyskoczy nam powiadomienie SuperSU o przyznaniu lub odmówieniu uprawnień klikamy "Przyznaj".
Krok 9. Voila - masz zrootowanego L70. Teraz możesz wyrzucić zbędne appki od operatora lub korzystać z aplikacji wymagających roota.
Poradnik napisany w całości przeze mnie i nie zezwalam na rozpowszechnianie i kopiowanie go na inne fora bez mojej zgody!
UWAGA: Ten program działa tylko na wersji oprogramowania V10a! Po aktualizacji OTA ta metoda nie działa.