@grzegorzkrosno Nie no pewnie najlepiej wszystko oddawać do serwisu.
W wymianie trzeba myśleć.
wgl ale ekran się nie chce tak jakby oświecić. Ciemność widzę i nic więcej. Może coś uszkodziłam czy coś? Mógłby ktoś doradzić?
Myslenie 1. Urwany kabelek od podświetlania
naprawa 1. przylutowanie tego (Jak ktos ogarnia), kupno i wymiana na nowy pewnie grosze kosztuje
przycisk wstecz taa strzałeczka mi nie działa nie wiem dlaczego. Jak wchodzę na różne alpikacje to nie moge z nich wyjść ,a jak naciskam ten środkowy również nie mogę wyjść
myslenie 2. dobre nalozenie tasmy dwustronnej, oczyszczenie musi byc 100 % dopiero
Najpierw nakleja się na nowy dotyk wszystko idealnie docina potem to wszystko z drugiej strony sie odkleja i dopiero potem się idealnie przyklada i poprawia, następnie gdy widzimy że wszystko jest git, dociskamy np. kartą kredytową we wszystkie miejsca równomiernie od dolu do góry i potem na zmianę dociskamy czekamy chwile i dotyk gotowy do użycia
Z tego typu telefonami gdzie wymieniamy szybkę wystarczy 30 minut domowej roboty i gotowe
sprawdzone na kilku alcatelach i lumiach - to jest tak proste, że wymiana w serwisie to strata kasy.
Dla przykładu lumia 535 można wymienić dotyk na działający już za 20 zeta łącznie domowym sposobem który na 100 % działa.