Filip_Szczepaniak Tak jak w temacie.. Dostałem od brata telefon Sony Xperia SP, ponieważ jemu się zepsuł i mam go sobie naprawić i używać. Problem tkwi w tym że, telefon nie chce się włączyć, wibruje przy włączaniu, na chwile włącza się czerwona dioda a czasem również co dziwne, niebieska dioda. Podejrzewam również że wyświetlacz LCD może być nie sprawny, ale dlaczego telefon nie chce się włączyć ? ;/;/
#plus Chyba logiczne ze jak siadł wyswietlacz to obraz Ci się nie pokaże. Wibracje sie włączyły tzn ze tel jest włączony tylko Ty tego nie widzisz. Sam nic w tej sytuacji nie zdzialasz, pozostaje Ci tylko punkt GSM Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
MixoMaxo Reinstall softu pewnie rozwiąże sprawę https://forum.android.com.pl/topic/307800-instalowanie-oprogramowania-za-pomocae-programu-flashtool/
MixoMaxo @up Skąd ta pewnoś,że padł wyświetlacz? Sprawdź czy telefon jest włączony,kliknij raz zciszanie głośności-jeżeli będzie jakiś dźwięk oznacza,że padł wyświetlacz lub taśma,jeżeli nie oznacza to soft brick
purebmx Zapytaj się kolegi czy nie majstrował z wgrywaniem ROMu... Może się bawił? U mnie po zrobieniu zwykłego roota telefon przy włączaniu pokazuje 4 kolory na diodzie LED, w tym zielony, niebieski, czerwony i potem gasną i zapala się prawa część diody na niebiesko.. 😃 ale po tym już telefon normalnie odpala 😉 takiego "bajerku" odnośnie efektów nie miałem jeszcze kilka dni temu!
Filip_Szczepaniak Dobra Panowie, telefon jest u "speca", "diagnosty" od telefonów, wstępnie krzyknął za wymianę wyświetlacza 250zł, niemal się przewróciłem jak to usłyszałem, ale ma go dokładnie sprawdzić, więc czekamy!
purebmx ja to bym najpierw sprawdził samemu czy nie można wejść w recovery... okaże się rzeczą prostą zmiana softu, a płacić tyle musisz.. 😉
Shadi Przecież XSP nie ma fabrycznego recovery. Wgraj nowy soft flashtoolem zanim się zdecydujesz kupić wyświetlacz
purebmx wiem, że nie ma, ale mówił, że zapala mu się diooda przy włączaniu, jak mi po wgraniu CWM, więc jak ma to niech spróbuje włączyć.. może to nie wina wyświetlacza, a po prostu softu, którego coś boli i się nie uruchamia ;p
Shadi Tobie się zaswieca jedna dioda po prawej stronie, a jemu pewnie cała. Na niebiesko się świeci w trybie fastboot. Poza tym jak się świeci i wibruje cokolwiek to ja bym najpierw wygrała soft zanim zapłacę 'specowi' za wyświetlacz który może nie być potrzebny
purebmx No troszeczkę pochopnie, szkoda pieniędzy, ale kto bogatemu zabroni... 😃 Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka