AndroBench Witam. Mam takie pytanie. Czy Full HD w Xperii Z1 ''pochłania'' dużo mocy CPU/GPU? Czy dzięki niższej rozdzielczości w naszych Z1 Compact mamy lepszą wydajność zauważalnie? Tak poza tym to według mnie nasza Z1C jest nawet wydajniejsza od Z2 (nie patrząc na wielkość pamięci RAM), bo różnica między Snapdragon'em 801 a 800 to chyba znikoma jest (tak mi się wydaję)? Jak to jest w rzeczywistości?
piotrzet23 Na chwilę obecną różnica znikoma wszystkie gry chodzą tak samo na tej i na tej płynie różnica będzie za jakiś czas jak pojawią się gry które bardziej będą wykorzystywać ten układ ale też nie będzie jakiejś ogromnej
AndropaX Ale tu jest mowa o różnicy w rzeczywistości a nie na papierze, a jest ona tak znikoma że aż niezauważalna 😉
janjakjur Na logikę Copact ma dwa razy mniej pikseli do wyświetlenia, więc zaawansowane gry bedą chodzić zdecydowanie lepiej.
AndropaX :facepalm3: A jaki ma sens porównywanie telefonów na papierze ? Miarodajne są tylko testy praktyczne 😉
m1chal92 Teoretycznie to samo wnętrze z mniejszą rozdzielczością powinno sobie lepiej radzić, ale to jest tylko teoria. Chcecie miarodajnych testów? Dwa urządzenia, jakaś mocna gra, te same ustawienia i wtedy się przekonacie jak wygląda to w praniu 🙂