sasik Witam chcialem zapytac czy warto instalowac jakis firewall na androidzie czy nie a jesli tak to jaki?? Prosze o wypowiedzi.
Criss92 Czasami warto, do gier, aplikacji, blokuje dostęp do neta i reklamy nie przeszkadzają 🙂 miałem kiedyś droid Wall czy coś takiego, na nowym jeszcze nie instalowałem 🙂 Wiem wiem, reklamy to kasa dla programistów ale niektóre są bardzo nachalne..
adam123adam Wszystko zależy od Ciebie czy chcesz bardziej lub nie kontrolować zachowanie aplikacji, Firewall potrzebuje ROOTa i pozwala na zmianę dostępu do internetu. Sam używam AFWall+.
[usunięty] Czasami warto, do gier, aplikacji, blokuje dostęp do neta i reklamy nie przeszkadzają 🙂 miałem kiedyś droid Wall czy coś takiego, na nowym jeszcze nie instalowałem 🙂 Wiem wiem, reklamy to kasa dla programistów ale niektóre są bardzo nachalne.. Reklam nie blokuje się przez firewalla. Aplikacja czasem potrzebuje neta bo nie będzie inaczej działać.
GeoHot Nigdy firewalla nie używałem firewalla, ani antywirusa. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, trzeba tylko instalować z głową.
Criss92 Nie wszystkie potrzebują neta 🙂 Oczywiście to jest metoda właśnie dla tych. I kiedyś jeszcze w kilku rzeczach mi było trzeba jakiejś aplikacji zabrać internet ale już nie pamiętam po co. Zaporę w androidzie traktuje nie jako zabezpieczenie (jak w komputerze) tylko jako metoda na zabranie internetu aplikacji, która moim zdaniem go nie potrzebuje 🙂
rumapark Zapora sama w sobie nie jest zbyt potrzebna. Jedynie nadaje się do blokowania internetu wybranym aplikacjom ale łącząc się z różnymi hotspotami radzę miec Zainstalowane u uruchomione DroidSheep Guard. Ale to tylko w wypadku gdy łączymy się z darmową siecia WiFi, np w restauracji czy na pkp. Wysłane za pomocą gołębia pocztowego z Galaxy Tab 3 lite.