vandj witam. Mam problem z zasięgiem telefonu przy braku 3G. Trzeba telefon przestawić na 2G. Nie ma jakiejś aplikacji do automatycznego przestawiania na 2G przy braku 3G. HTC tytan 2 już ma ta opcje iphone tez. wqrw.. to jest np. podczas jazdy samochodem
colin942 Nie pamietam jak bylo na oryginalnym romie Orange, ale na wszystkich innych (CM, GyD, Eclair by ahmgd, Super D) dziala to bezproblemowo u mnie. W domu sie sam przelacza zaleznie od zasiegu, w pracy ciagle mam slabe 2g (nie ma to jak super zasieg 2km od granicy Krakowa).
jchris Pierwsze slysze by Magic mial problemy z przelaczaniem z 2g na 3g. Jak tylko zasieg 3g maleje automatycznie wlacza sie 2g i smiga dalej. Sprawdzane za pomoca Google Maps oraz SpeedAlarm gdy przejezdzalem przez Tychy i Katowice. Chyba ze jakis kiepski rom wgrales. Ja nie ruszam 1.5 bo nie ma takiej potrzeby poki co. Czekam na update od HTC, jednak nic sie nie stanie jak go nie bedzie, no chyba ze wszystkie aplikacje nagle zaczna wymagac 2.1.
vandj ROM orginalny orange. Nie przeskakuje na 2g. Moze to wina karty sim. Ma 8 lat. Kurde no sam juz nie wiem. Brak 3g i pokazuje Sie krzyz i brak zasiegu. Edit. Jak nie zaznacze 2g lub 3g. Jest ok. Widocznie ten tryb sieci jest wymuszany. I tylko szuka 3g nie laczy z innymi. Temat do zamkniecia
Edek_Łomiarz Od dawna tak masz? Może to jakieś chwilowe problemy z siecią lub nadajnikiem? Kiedyś, na poprzednim telefonie miałem tak kilka razy.
rcicho Sprawdz w Ustawieniach-Opcje bezprzewodowe-Sieci komórkowe czy czasem nie masz zaznaczone Używaj tylko sieci 2G lub Używaj tylko sieci 3G - OBYDWIE TE OPCJE MUSZĄ BYĆ NIEZAZNACZONE.