@adamus2006
W sytuacji gdy nie posiadam już tego telefonu - modowanie "w ciemno" może się okazać ryzykowne 😉 co innego taka prosta adaptacja z #1 gdzie podmieniam tylko CSC - nie ma możliwości niczego skopać 😃
Poza tym - od kiedy posiadam Note3 i S5 - nieco zmieniło się moje podejście do DEODEXingu jako standardowej procedury. Od jakiegoś czasu robię wyłącznie ROM'y odexed, natomiast deodexed są tylko składniki podlegające modyfikacji!
Więcej informacji można znaleźć w tych wątkach (rozwińcie spoiler "Deodexed framework & apps" - będzie odnośnik do mojego stanowiska w sprawie DEODEX):
Forum po zmianach, link nie działa
Forum po zmianach, link nie działa
Jeśli ktoś zna angielski i chciałby się wgłębić w temat (różnice odexed vs deodexed) - tutaj znajdziecie nieco informacji:
[ODEX][sCRIPT/TOOL] Odexer Tool 1.2 (03-28-2… | Android | XDA Forum
Nawet jeśli skuszę się w wolnej chwili na zrobienie ZMODYFIKOWANEGO romu I9300XXUGNG3 - będzie to wersja ODEXED - analogiczna do tej z w/w wątków. Chciałbym wiedzieć - czy mimo wszystko byliby chętni na taki wypiek? 😉
Żeby było jasne - nie obiecuję 😉
---------- Post dołączono o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------
Dlatego że taki był dołączony do oryginalnego ROM'u GNG3 dla Niemiec. Nie jestem "na topie" w temacie modemów dla S3 😉
Model: GT-I9300
Model name: GALAXY S III
Country: Germany
Version: Android 4.3
Changelist: 2713958
Build date: Wed, 16 Jul 2014 08:28:54 +0000
Product Code: DBT
PDA: I9300XXUGNG3
CSC: I9300DBTGNG2
MODEM: I9300XXUGNA8
Dociekliwi wiedzą jak znaleźć i zmienić na inny 😉