Mam tablet NTT 611. Wszystko chodziło dobrze, do pewnego dnia. Nagle zawsze wtedy kiedy bateria się wyczerpała lub wyłączałem i włączałem wtedy tablet jakby włączał się zawsze od stanu fabrycznie nowego, resetował ustawienia.
Poczytałem, że może być problem z busybox, coś tam próbowałem zrobić. Nic nie pomogło.
Nie wiem, jak wejść w tryb recovery: Volume + czy - i Power nie działa kombinacja żadna.
ROOT'a próbowałem zrobić tym programikiem ZhuoDaShi, nie zrobił, w końcowej fazie jakiś błąd.
Potem AML Flash też próbowałem wgrać na niego CyanogenMod 10 ale jak ściągłem ROM i AML Flash dostał ściężke pytał zawsze o config_.xml, podałem te xml z jego folderu co miał w folderze swoim po ściągnięciu, też nic. Potem dałem mu w innej wersji AML config_erase.xml też nic.... tablet umarł. Wykrywał go jeszcze PC jako M3-CHIP, udało mi się stery pod to znaleźć, ale teraz nic. Wpinam pod USB i komputer go nie wykrywa, tablet tylko włącza się do pierwszego screen'a z logo NTT i stoi, zaraz potem się wyłącza. Znowu włączam i znowu NTT logo, mieli, mieli i wyłącza się. Komputer przez USB nie wykrywa już tableta. Proszę o pomoc co dalej. To sprawa softwarowa i teraz dobrego flash'owania go, ale nie wiem jak. Nie wysyłam do NTT, bo firma ma zawsze swoje racje, ROM'u nie da mi ot tak, na serwis nie wyślę, bo nie mam dowodu zakupu, zgubiłem. Ale wiem, że można go naprawić, tylko proszę o pomoc jak. Będę wysyłam co będzie potrzeba, wszystkie dane. Dziękuje za pomoc.