Mam problem ze słuchawką bluetooth Jabra Extreme 2. Po sparowaniu słuchawki z Sony Xperia Z drenuje ona baterię telefonu. Największe zużycie energii jest właśnie przez proces bluetooth. Słuchawka nawet jeżeli nie są za pomocą niej wykonywane połączenia rozładowuje się po 5 godzinach ( w stanie czuwania). Na HTC słuchawka wytrzymuje w stanie czuwania 4-5 dni i 5 godzin rozmów. Na z-tce . Inna słuchawka np. Jabra Style HD chodzi prawidłowa na Z. Co może być nie kompatybilnego w tych modelach? Może jakiś program z marketu rozwiązałby sprawę….. Jakieś pomysły???
I jeszcze jeden problem.......
Mianowicie naciśniecie słuchawki 2 razy powinno powodować wybranie ostatniego numeru z listy połączeń. Tymczasem tak się nie dzieje. Wybierany jest ostatni numer ale pod, który ja dzwoniłem. Jeżeli nawet na pierwszym miejscu jest rozmowa przychodząca (nieodebrana) jest ona pomijana. Nie jest to wina słuchawki. Sprawdziłem już kilka i wszystkie tak działają. Czy ktoś zna rozwiązanie co zrobić aby telefon wybierał ostatni numer z listy?