Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem tabletu Samsung Galaxy Tab 4 t-235. Już na wstępie pojawił się problem z pamięcią wewnętrzną urządzenia. W trakcie instalacji aplikacji trafiają one do pamięci urządzenia mimo zainstalowanej karty microSD (goodram 32GB microSDHC class 10). Programy do przenoszenia aplikacji (próbowałem Clean Masterem i czymś jeszcze) wyświetlają informacje że nie ma potrzeby przenoszenia aplikacji gdyż karta SD i pamięć tabletu są współdzielone. Sam system owszem przenosi część danych aplikacji na kartę SD lecz są to ilości szczątkowe. Porównałem to z Galaxy S3 z którego korzystam już jakiś czas i w którym takiego problemu nie zaobserwowałem. Po zainstalowaniu aplikacji smartfon zachowuje się kompletnie odwrotnie, szczątkowe ilości danych zostają w pamięci urządzenia a reszta trafia na kartę SD. Sprawdziłem to na dokładnie tych samych aplikacjach. W smartfonie pamięć urządzenia jest prawie w całości wolna, urządzenie pokazuje mi nie wiele ponad potrzeby systemowe, natomiast tablet blokuje się prawie natychmiast. I teraz moje pytanie. Co robię źle? Czy to kwestia systemu, ustawień urządzenia czy może karty? Czy da się to naprawić prostymi sposobami nie bawiąc się w ROOty i tym podobne sprawy o których nie mam pojęcia. Dodam jeszcze że obydwa moje urządzenia są wyposażone w takie same karty pamięci a systemy są zaktualizowane. Dziwne wydaje mi się jedynie to że tablet przy każdym uruchomieniu monitoruje podłączenie karty SD. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.