@Damian
nie zgadzam się. czytałem na ten temat artykuł i opisywał podobne wnioski jak Ty.
ja jednak wyciągam wnioski odmienne:
wszyscy moi znajomi chcieliby korzystać z tego ale kupili telefony z przednia kamerką bez możliwości wideo rozmowy.
tak zwana pomyłka na dwa lata! ja sam pomyliłem się wybierając telefon dla żony (lg l9).
dodam jeszcze, że wszyscy przesiedli sie na 'smart' fony ale windows tego nie ma. ajfon tego nie ma no i na androidzie też ciężko spotkać! stąd mój odmienny pogląd na ten temat.
mało tego sieć Play ma wideo rozmowy w cenie zwykłych rozmów. w sieci play są oczywiście darmowe.
a skype itp, to już namawianie osób do korzystania i z netu i z programu. a nie każdy chce, potrafi lub ma (np internet w telefonie i niektórzy jeszcze korzystają ze starych nokii które to obsługują bez problemu).
do Twoich wniosków, to trzeba dać każdemu telefon z możliwością wideo rozmów i sprawdzić jak się usługa ta rozwinie.
komunikatory dobre natomiast w kontaktach zagranicznych i tu się w pełni zgodzę.
dziwi jednak mnie (nie ważne, czy komuś potrzebne, czy nie) to, że kastrują słuchawki o taką funkcję.
dziwi mnie jeszcze bardziej fakt, że na jeden rynek puszczą z wideo rozmową a na drugi już nie ten sam model.
.. jak w przypadku LG G3 .. :kwasny: