witam wszystkich.
szukajac na forum nie znalazlem podobnego tematu, wiec jestem zmuszony takowy utworzyc...
Mianowiscie:
-posiadam internet z tv kablowej poprzez zwykly modem dołaczony przez dostawce netu
-posiadam telefon ERA G1
-posiadam karte sieciowa pod USB TP-LINK TL-WN321G a mozliwoscia pracy w AP Mode
Moje pytanie brzmi: jak mam skonfigurowac windows, to magiczne urzadzenie tp-link oraz komorke a dokladnie wi-fi w niej...? dodam, że przy opcjach autowykrywania IP na komputerze (mowie o IP sieci wi-fi tej nadawanej przez tp-link) wyszukam siec w telefonie - polacze sie z siecia wifi komputera... i tutaj zaczyna sie moj problem... nie wiem co mam juz na ten temat myslec - wlaczajac przegladarke na androidzie nie moge wyswietlic strony, nie moge wysylac maili - ogolnie mimo iz mam status "polaczony" (widoczny zarowno na komorce jak i na kompie w oprogramowaniu dolacczonym do tp-link) to tak naprawde wychodzi na to ze nic nie moge zrobic, jakby to polaczenie bylo blokowane czy co... ? nie wiem juz sam.
PROSZE O POMOC W TYM TEMACIE.
tak wogole jaki powinien byc adres sieci tej nowo utworzonej wi-fi ? moj adres ip z tv kablowej jest 172.16.xx.xx 🙂 a na wi-fi wykrywa mi 192.168.123.1...
prosze o pomoc - zalezy mi na neciku w komorce - wkoncu po to kupilem to male urzadzonko.
z gory dziekuje