LG G2 mini - koszt najtaniej to 700zł z tego co znalazłem.
L90 jest ok ale ma mniejszą rozdzielczość 540 x 960, słbszy procesor.
L9 II jest starszy i ma mniejszą baterię.
L90 jest porównywalny do L9 II i tu kwestia:
wizualnie: L9II rozdzielczość lepsza, i procesor
mechanicznie: L90 bateria i nowszy ROM
A aktualnie mam SgS2 do wymiany płyta główna czyli 200zł i mam z powrotem sgs2 czy może dać sobie spokój z kupowaniem LG a zrobić sgs2? czy sprzedać za 220 wyświetlacz i dołożyć do L90 lub L9 II??
Chyba że jeszcze macie inne propozycje do zakupu za =650zł z gwarancją i 4+" ekran?
---------- Post dołączono o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------
LG L90 black + karta pamięci microSD 32GB za 650 jest nówka L90 z 32 GB !może warto przemyśleć..
Przecież L90 i G2 mini mają taką samą rozdzielczość (UWAŻANĄ NIESŁUSZNIE PRZEZ NIEKTÓRYCH ZA ZBYT MAŁĄ - CZEGO W ZUPEŁNOŚCI JAK I W NORMALNYM UŻYTKOWANIU NIE WIDAĆ!!!) , taki sam procesor, całą specyfikację taką samą tylko L90 jedynie nie ma LTE i G2 mini ma przyciski głośności z tyłu obudowy (co dla mnie było złym rozwiązaniem). Oba te telefony najprawdopodobniej dostaną aktualizację do Androida L, o której L9 II może pomarzyć.
I wcale L9 II nie ma lepszego procesora, wydajność obu procesorów jest bardzo podobna.
A poza tym wyższa rozdzielczość w L9 II przekłada się na krótszy czas działania na baterii.
Poza tym w niektórych modelach L9 II tylna klapka jest źle spasowana i skrzypi.
W L90 nie występuje ten problem, dodatkowo L90 ma bardziej dopracowany aparat i lepszą jakość dźwięku od L9 II.
---------- Post dołączono o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------
Sam przecież miałeś SGS 2. Przeszkadzała Ci rozdzielczość w tym ekranie?
L90 ma trochę więcej ppi niż SGS II (~234ppi w L90 vs ~217ppi SGS II)