Skocz do zawartości
adamek777

LG G3 32GB / 3GB RAM W opcjach wyboru trybu sieci nie mam opcji LTE

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć,

    problem mam i ja. Czy komuś udało się do końca rozwiązać temat?

    Po kolei jak to u mnie wyglądało:

    Miałem stary soft 10c. Po czym zacząłem dwa dni temu się bawić i zmieniać. Przeszedłem przez 10h, 10i i teraz mam 10j.

    W ustawieniach brak mi możliwości włączenia LTE. Na 10c była taka opcja, a na wspomnianych h, i oraz j brak.

    Mogę włączyć LTE w Hidden Menu (LTE-Only => Modem Settings => RAT Selection => GSM / WCDMA / LTE auto) Problem jest taki, że LTE i tak się wyłącza w dwóch przypadkach:

    1/ reset telefonu

    2/ wystarczy wejść w normalnych ustawieniach do Sieci komórkowych (nawet nie trzeba wchodzić do wyboru trybu (2G, 3G, LTE- KTÓREGO NIE MA) i już LTE przestaje działać.

    Na 10c było wszystko w porządku pod tym względem. Trochę męczące jest włączanie tego "co chwile", może ktoś sobie z tym poradził?

    (telefon z tmobile, bez brandu, moja sieć: nju mobile)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Miałem 10i i nie było opcji Lte auto potem w 10j była i teraz 10k jest. I ładnie trzyma.

    D-855 3/32

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    youl

    Up @@ochomak

    Też mam D-855/32 SEA, jak zakupiłem go miał oprogramowanie v10i i była możliwość wybrania w opcjach sieci LTE, po podłączeniu do kompa pokazało mi że jest nowsze oprogramowanie i go zaktualizował na to samo v10i i teraz jest lipa bo już nie mam możliwości wybrania LTE w opcjach sieci.
    Jak byś mógł podać jaką wersję 10j albo 10k zainstalowałeś, bo szczerze mówiąc wchodzenie za każdym razem do menu serwisowego po resecie żeby ustawić LTE jest męczące.

    Edytowane przez ArEk335
    Nie cytujemy całego poprzedzającego posta,tylko piszemy @up

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    NA v10i miałem turecki a teraz na 10k vodafon GB

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Yuol ze 100 razy było pisane jak zrobić by LTE nie znikało po restarcie. Ja znam ze 3 sposoby. 1 podmiana plików LTEconfig, 2 zmiana w build.prop kraju na POL i 3 zmiana cyferek w ścieżce w tym samym pliku. Wszystko jest na forum. Jak nie G3 to G2. Teraz nie zapodam linków bo pisze z komórki z autobusie.

    Ale wystarczy poszukać. Choć lepiej jest wejść na forum i jęczeć, że nie działa.

    Wysłane z mojego LG-D855 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @kotomysz znalazłem na xda info jakie cyferki zmienić... Tylko przy edycji pliku nie mogę wstawić więcej niż jednej cyfry. 9kę trzeba zamienić na 11. Mogę wstawić jedną 1kę, ale drugiej już nie. OCB? :oczy:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    najpierw wyczyść. Sprubój też z 13 , niektórym działa 13.....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.