@Edek Łomiarz
nie ma sprawy 🙂 czasem warto wchodzić na xda czy to po więcej inf. albo linki właśnie 🙂
Co do CAsense 1.2
na razie tylko zainstalowałem ale już przy konfiguracji zauważyłem plusy tego romu.
Niemalże idealna płynność i prędkość w pisaniu na wirt. klawiaturze - można odczuć różnicę w stosunku do GyD.
+EDIT - przede wszystkim chodzi mi o prędkość pojawiania się menu kontekstowego ze znakiem po przytrzymaniu klawisza literki. Czyli jak chcemy do dziewczyny wysłać buziaka czy uśmiech 🙂 możemy to zrobić o połowę szybciej 🙂
Kolejna rzecz - tego chyba nie było w GyD. Będąc na ekranie głównym jak wciśniemy MENU to wysuwa się to takie menu kontekstowe (programy, profile, tapeta, ustawienia itd.) i delikatnie "podskakuje" (przy czym niestety miga jeden raz ale to jest do zniesienia 🙂). W GyD "tylko" się wysuwało.
Przesuwanie ekranów - b. płynne, również odczuwalna jest różnica w menu z programami, odczuwalny skok w płynności choć wciąż nie jest idealnie. Tak samo w odtwarzaniu muzyki jak przesuwa się albumy w lewo lub w prawo, też jest nieco płynniej w moim odczuciu.
Reakcje z poziomu widgetu muzyki są szybsze. Przetestuję jeszcze kilka rzeczy, na razie zapowiada się lepiej niż w GyD.
Przede wszystkim interesuje mnie jeszcze jakość dźwięku i połączenia telefonicznego. A także zasięgu, który sprawdzę jutro jadąc na uczelnię bo w GyDzie 2.1.1 za często wyszukiwało mi inne sieci, nie mówiąc już o braku zasięgu na przystankach metra np.