Witam
W najbliższym czasie mam zamiar kupić HTC Hero. Naczytałem się już sporo o wadach i zaletach smartfonów na Androidzie ale mam jeszcze kilka pytań.
1. Jeśli mam ustawiony budzik/alarm i wyładuje się bateria i telefon się wyłączy to czy budzik/alarm pomimo tego zadzwoni? Jeśli nie to czy są inne aplikacje z alarmami, które spełniają powyższe wymaganie?
2. Czy kalendarz w Herosie można bezproblemowo synchronizować z kalendarzem Google oraz czy można dodawać inne kalendarze zdalne w formacie ics?
3. Czy kontakty w telefonie synchronizowane są z kontaktami konta GMail? Jeśli nie to czy można to zrealizować przez jakiś program?
4. Czy są jakieś sposoby/programy porządkujące ikony programów w menu (grupowanie/zmiana kolejności czy tylko tak jak sobie telefon posortuje)?
5. Czy ktoś ma doświadczenia z żywotnością baterii w Herosie, który wieczory i noc spędza w stacji dokującej podpiętej przez USB do komputera (chodzi mi o to czy nie jest tak, że bateria jest cały czas doładowywana i przez to jej pojemność będzie szybciej spadać)?
6. Czy nieoryginalne ROMy występują w języku polskim (tylko proszę bez odpowiedzi w stylu " języków trzeba się uczyć" - znam angielski ale jestem pedantem i skoro jestem Polakiem to chcę telefon po polsku)?
7. Jak to jest z płatnymi programami w Markecie? Wyczytałem, że nie są dostępne dla Polski. Da się to jakoś ominąć i mimo wszystko zakupić jakiś program?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.