Skocz do zawartości
tomeckiis

G3 punkty dostępu w nju mobile

    Rekomendowane odpowiedzi

    Hej,

    czy ktoś mógłby wypisać co dokładnie trzeba wpisać? Kombinuje każdą możliwość, którą widzę na stronie nju mobile i nie działa... Przy jednej opcji pojawiła się ikona LTE, ale internet nie śmigał a:/a:/

    edit: udało się, można zablokować wątek

    Edytowane przez tomeckiis

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    madeco

    Może podzielisz sie rozwiązaniem, inni moga mieć podobny problem.

    Nie chcę zakładać nowego tematu żeby syfu nie robić...

    U mnie np nie da sie odebrać ani wysłać mms mimo poprawnej konfiguracji oraz resetowania karty sim przez Pana z infolinii.

    moja sieć to orange, jeśli ktoś może zna rozwiązanie na moją bolaczkę to bardzo prosze o pomoc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Typ uwierzytelniania wpisz - brak, i spróbuj.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    filek69

    Ja w nju typ uwierzytelniania mam ustawione "PAP" i wszystko działa jak należy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Może podzielisz sie rozwiązaniem, inni moga mieć podobny problem.

    Masz racje. Moje działające ustawienia w nju:

    Nazwa: Internet GPRS

    APN: internet

    Nazwa użytkownika: internet

    Hasło: internet

    Nic więcej nie ruszałem i śmiga :) (ps: wielkości liter mają znaczenie)

    MMSami się jeszcze nie bawiłem, wczoraj dostałem słuchawkę :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Up @@tomeckiis

    Witam, jak Ci się udało skonfigurować G3 aby była ikona 4G?

    Edytowane przez ArEk335
    Nie cytujemy całego poprzedzającego posta,tylko piszemy @up

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tzn? Pytasz o samą ikonę czy działanie LTE?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    generalnie o wszystko, nawet mi mmsów nie wysyła, kupiłem nowy telefon, i dziś dostałem z gwarancji bo odesłałem do komisu, i dziś przy pierwszym starcie była ikona 4G ale teraz już nie ma, nie mam możliwości wyboru w trybie sieci jest tylko 2g i 3g więc nie wiem gdzie jest problem, myślałem, że miałeś podobny :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W dialerze wpisz 3845#*855# => lte-only => modem settings => rat selection u wybierz pierwszą opcję z góry. 4G powinno ruszyć. I przy każdym resecie telefonu trzeba to zrobić. Ja nie znalazłem rozwiązania i tak robię :-)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x