Skocz do zawartości
Bartynsky

LG G3 - podłączenie do TV i obcięty obraz

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mam potrzebę podłączenia LG G3 do telewizora LCD Sony KDL-32S5600 (rozdz. 1920x1080).

    Celowo kupiłem Slimport adapter i obraz jest wyświetlany w dobrej jakości.

    Niestety, obraz jest ucięty na górze i po bokach.

    W TV brak możliwości ustawienia proporcji obrazu samodzielnie, są gotowe formaty tj. 16:9, auto, 4:3 etc. - żaden z nich nie zapewnia odpowiedniego efektu.

    Co mogę z tym zrobić?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Zane

    a ustawienie proporcja pikseli 1:1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    opcji pikseli 1:1 nie znalazłem.

    na opcji "auto" obraz jest ucięty do tego stopnia, że nie widać godziny w prawym górnym ekranu telefonu.

    ---------- Post dołączono 25-09-14 o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano 24-09-14 o 17:02 ----------

    do tego, przy podłączeniu telefonu do telewizora, często następuje samoczynne rozłączanie i łączenie jednostek w przypadkowym momencie, w efekcie ekran telewizora nie wyświetla ekranu smartfona przez kilka sekund... oczywiście problem nie występuje przy standardowym połączeniu kabla HDMI (tego samego) do np. laptopa.

    może to wina adaptera? ktoś ma podobne problemy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam taki sam problem, więc to nie wina slimport'u, da się coś z tym zrobić? Wina oprogramowania, urządzenia?

    Co do ustawienia obrazu to, w tv od LG jest proporcja 1:1 pikseli A np w Samsungach taka opcja "bez overscanu".

    Co do przerywania to na moim LG 32lg2100 przerywa na obu moich kablach jeden zwykły drugi 10M, na obu gniazda,u rodziców na Samsungu działa na jednym kablu i na jednym gnieździe na innym kablu i w drugim wejściu nie... wytłumaczy mi to ktoś?

    Wreszcie, po wielu próbach znalazłem kabel 5m który działa. Przetestowałem z 8 sztuk i wreszcie kabel Omega zakupiony w Realu działa. Niestety nie wiem od czego to zależy, wszystkie były 1.4, co prawda w tym działającym nie ma literki a, Ethernet i w obie strony sygnał. No nic może komuś się kiedyś przyda ta informacja.

    Edytowane przez Robert.raziel
    połaczyłem posty

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x