sroka22 Mam prolem, występuja na każdym romie jaki testowałem (przy zmienionym radio nadal to samo) - nie chce mi się połaczyć z wifi w domu (livebox). Wpisuje hasło, i pisze: Zapamiętane, zabezpieczone algorytmem WPA-Personal. Klikam na to, daje połącz i... nic, żadnego info typu łączenie etc, po prostu brak reakcji :/ (zasięg dobry).
Bo-lerro Jezeli chodzi o Liveboxa, to on ma wlaczone filtrowanie MAC, wiec musisz wpisac Mac Magica i sprobowac 🙂 Sam mam liveboxa i pierwsze co to wpisalem Mac do jego bramy 🙂
[usunięty] Pod skrzynką jest czarny guzik reg. Chcąc połączyć PC z liveboxem również musiałeś go wcisnąć (chyba, że łączysz się kablem LAN). Wciśnij go i połącz się z poziomu Magic'a.
sroka22 Nie mam teraz tego jak sprawdzić, ale na 100% nie naciskałem żadnego przycisku jak łączyłem się z liveboxem przez komputer 🙂
tomme45i Nie mam teraz tego jak sprawdzić, ale na 100% nie naciskałem żadnego przycisku jak łączyłem się z liveboxem przez komputer 🙂 Możesz mieć wyłączone filtrowanie adresów MAC, ale dobrze by było żebyś był tego pewny, poprzez sprawdzenie na stronie konfiguracyjnej liveboxa.
maario78 Z początku też nie mogłem się połączyć z neostradą, kuzyn pomógł. Ja zrobiłem tak. W opcjach zaawansowanych wifi ustawiłem statyczny IP, wpisałem tak: Adres IP 192.168.1.15, Brama 192.168.1.1, Maska sieci 255.255.255.0 Pozniej po wykryciu sieci wpisałem wep z dołu liveboxa i na koniec przycisk reg (lub reset, nie pamiętam dokładnie bo to u ojca w domu stoi) który też jest na dole liveboxa (musi się zresetować) No i działa. Teraz kiedy tylko jestem u ojca łączy się bez problemu.
tapout Ja nie mialem zadnego problemu. Poprostu wylaczylem filtrowanie MAC a wlaczylem zabezpieczenie na WEP+AES o ile dobrze pamietam bo dawno to robilem. Ustawilem sobie haslo i koniec problemow. Jak ktos do mnie przychodzi to dostaje haslo jak potrzebuje i nie musze nic kombinowac z dodawaniem i usowaniem MAC`ow