Ja mam około 17 kalendarzy z czego wszystkie działały jak bajka. W chwili obecnej dodałem nowy i za nic nie mogę go zmusić aby był widoczny w Magicu 1.5 ;/
Wnioskując: poprzednie kalendarze pomimo znacznej ich ilości zostały zsynchronizowane wraz z podłączeniem Magica do konta Google. Czyżby zatem każdy nowo dołożony kalendarz nie był w telefonie wyświetlany?
Bug?
---------------------------------
Ok,
zabrało mi to chwilę ale rozwiązałem problem.
WAŻNE: Należy w gcal oznaczyć na czas synchronizacji wszystkie kalendarze jako widoczne!
1. W ustawieniach androida wchodzimy do części 'zarządzanie aplikacjami'
2. Dla aplikacji 'Calendar Storage' i 'Kalendarz' wykonujemy wyczyszczenie danych (opcja ukaże się po kliknięciu na każdą z aplikacji) /wcześniej radzę wykonać sync, oczywiście jeśli zapisywałeś coś na telefonie i chcesz to mieć w gcal
3. Po wyczyszczeniu danych i otworzeniu aplikacji kalendarza telefon powinien dokonać synchronizacji "na czysto" (kalendarz ściągnie wszystkie dane z gcal + zsynchronizuje listę kalendarzy) /oczywiście jeśli masz ustawioną auto synchronizację 😉 w przeciwnym wypadku ręczny sync wymagany
Wsjo działa jak trzeba 🙂
Kalendarz zwyczajnie się przyblokował. Teraz mam 18 kalendarzy i sync działa ok w obie strony.
Jakby nie patrzeć jest to bug ze strony Google....