Co prawda to wersja przed-sprzedażowa a nie sklepowa, ale wczoraj dotarła. Niestety w kolorze białym 🙂 W pudle tylko ładowarka i kabel USB, brak słuchawek.
Pierwsze wrażenia.
Na plus:
+ doskonały wyświetlacz, jeszcze jaśniejszy i bardziej kontrastowy niż w Z2, na słońcu w okularach słonecznych wszystko świetnie widoczne,
+ bardzo smukła, głównie przez swoją grubość, sprawia wrażenie mniejszej i lżejszej niż Z2,
+ lepsze spasowanie zaślepek- teraz są jakby bardziej wciskane w obudowę i sprawiają dużo bardziej solidne wrażenie,
+ lepszy dźwięk z głośników, lepsza jakość połączeń.
Podoba mi się też wyoblenie ramki, przyciski mniej wystają co szczególnie przy guziku zasilania wychodzi na dobre.
Na minus:
- plastikowe narożniki obudowy. Między aluminiową ramę wciśnięte są (na rogach) plastikowe wstawki. Źle wyglądają (nieco inny odcień niż reszta ramy) i psują trochę efekt.
- tylny panel znów nie test idealnie spasowany 😉 U mnie przy lewej krawędzi jest niewielka szpara, prawa przylega równo do ramki.
- nanoSIM, choć ja już odpowiednią kartę mam...
Póki co bez stwierdzonych bugów w sofcie, trochę długo się dialer odpala, jak na Samsungowym TouchWizie.
Pytać jak ktoś chce coś wiedzieć 🙂