Skocz do zawartości
scoobiee

rom Miui 4.8.15 PL na JellyBean 4.2.2

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam Wszystkich.

    Jako, że jest to mój pierwszy post to proszę o wyrozumiałość.

    Nowy port Miui na Cube`a. Użyłem do tego backup`u j_olkowskiego jako BASE i Miui z Zopo zp700 jako PORT.

    Jest to wersja po polsku.

    Co działa:

    Chyba w zasadzie wszystko jest ok.

    Nawet słuchawki od producenta działają tak, że można ich w końcu używać.

    Co nie dzała:

    Przednia kamera, tylna jest w porządku, ale może to kwestia zainstalowania innej aplikacji.

    W CWM robimy:

    1. wipe data/factory reset

    2. wipe dalvik cache

    3. install Zip from Sd card

    4. choose Zip from Sd card

    5. instalujemy

    Download:

    https://mega.co.nz/#!NEIiWDrL!KNJpNEU2aRMdnWWnBbD5X-fErkiVpO7REcKwkpYGD-o

    Screenshot_2014-10-30-14-48-01.png

    Może się komuś przyda.

    Oczywiście nie odpowiadam za ewentualne uszkodzenia. Powodzenia ;)

    Screenshot_2014-10-30-14-46-54.png

    Screenshot_2014-10-30-14-47-05.png

    Screenshot_2014-10-30-14-47-26.png

    Screenshot_2014-10-30-14-47-50.png

    Screenshot_2014-10-30-14-48-18.png

    Screenshot_2014-10-30-14-48-47.png

    Edytowane przez Mikel25
    Rom poprawiony: Dodano prefix

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    szymel00

    Tak. Masz zły baseband i oby powrócił stary w razie przywrócenia z backupu.

    أرسلت من myPhone مكعب

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki wielkie. Już przywracam kopie i trzymam kciuki. Jak go uwaliłem to... chyba kupię jakiś Mi2...na raty:facepalm3:

    Uff... DZIAŁA

    Dzięki za zwrócenie uwagi szymel00 leci piwko!

    Edytowane przez scoobiee

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Proponuję usunąć posty u góry bo mogą w błąd wprowadzać.

    Przy instalacji może być problem z sygnaturą, u mnie ruszyło przez tą trzecią opcję "toogle sygnature".

    Co nie zmienia faktu że się nie uruchamia, tylko czarny ekran i podświetlenie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wciąż nie działa - czarny ekran.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zainstalowałem, testujemy, dam znać co i jak, albo źle albo dobrze.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak zainstalowałeś??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    szymel00

    Miui będzie prawdopodobnie działało u osób mających androida 4.2 u tych z 4.4 może być black screen ;)

    أرسلت من myPhone مكعب

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Czyli muszę cofnąć do 4.2 i dopiero zainstalować??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x