Witam wszystkich,
Mam taki problem, mianowicie wgrałem do swojego Magic'a 32A recovery "recovery-RA-sapphire-v1.5.2H",
następnie wgrałem "Engineering SPL 1.33.2010", zrootowałem ROM'em myHero ver. 2.0.4 . Do tego momentu szło wszystko bez problemu. Teraz chciałem się przesiąść na oficjalny europejski ROM Android 1.5 + Sense UI
z dostępem do roota by Cursor. Problem polega na tym, że potrzebuje zupgrade'ować do tego radio i SPL, a w momencie podłączania mojego Magic'a w trybie FASTBOOT USB, wpisuje w konsoli komende "adb devices" żeby sprawdzić połaczenie i lipa, nie wykrywa go 🙁 Jak telefon jest włączony w normalnym trybie działania, to jest luzik, wykrywa wszystko pięknie.
Wydawało mi się że może chodzić o problem ze sterownikami do Windows 7 x64, ale to naprawiłem posługując się wskazówkami z wątku na forum, HTC SYNC sie łączy i kontakty się synchronizują a tel w trybie FB USB dalej nie. Spróbowałem to samo zrobić na kompie z Win XP SP3, tu stery sie załadowały bez problemu ale połączenia w trybie FB USB jak nie było tak nie ma. Zaczyna mi brakować pomysłów, może coś źle zrobiłem. Może ktoś z forumowiczów zna rozwiązanie mojego problemu.
Poniżej przesyłam dane które wyświetlają mi się po wejściu w tryb FB:
SAPPHIRE PVT 32A ENG S-OFF H
HBOOT-1.33.2010 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
Jun 2 2009, 17:27:03
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam