Skocz do zawartości
Maniekok

Ikona LTE zamiast 4G

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mam pytanie, jest jakiś sposób żeby na pasku powiadomień wyświetlało się LTE obok zasięgu zamiast 4G?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    qpnix

    Zainstaluj Xposed tam chyba jest mod na zmianę...potrzebny root

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    fneo61

    Ja w wersji 16 GB mam na V10L taką ikonę LTE.Nic nie musiałem dodatkowo robić.Na jakim romie pokazuje Ci te 4G?Tu masz link do działu technicznego gdzie zamieściłem screen z ikonką LTE przy okazji porównania prędkości internetu/danych w naszych G-trójkach.Post# 35.A swoją drogą to polecam zastosować.Naprawdę działa.

    http://forum.android.com.pl/f1414/lg-g3-fast-dormancy-wiae-ksza-oszczae-dnoa-ae-baterii-hidden-menu-454355/index4.html

    Edytowane przez fneo61

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po skasowaniu przy debrandowaniu katalogu cust znika ikona LTE. Po jego przywróceniu wraca. Widocznie tam są gdzieś zapisane ustawienia, które odpowiadają za to czy wyświetlane jest 4G czy LTE.

    Ja przywróciłem ten katalog i usunąłem z niego tylko przeglądarkę brandowaną przez Plusa. Dodatkowe tapety mi nie przeszkadzają.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A jak zmienisz przy pomocy BuidPro Editora dwa wpisy na

    ro.build.target_county: COM

    ro.build.target_operator: GLOBAL

    To co będziesz miał? TYlko Pamiętaj co maiłeś wcześniej tam wpisane bo nie wiem czy zadziała

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    BarteQk

    ja mam takie dane jak podał @Seavolv i wciąż wyświetla mi się 4G zamiast LTE, a moduł z xposed nie działa, tzn nie zmienia na LTE

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W plikach od PLUSA są ustawienia:

    ro.build.target_operator=PLS

    ro.build.target_country=PL

    ro.build.target_region=EU

    Może przy takich się pojawi LTE?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    pv808

    Ta ikonka LTE to taka pierdółka, jednak też bym ją wolał zamiast 4G ;). Mnie również moduł z Xposed nie działa na V10n.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    BarteQk

    spróbuj sposobu @RADMAN82, u mnie pomogło więc u Ciebie może też pomoże.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    pv808

    Wpisu: "ro.build.target_region=" nie mam, w tym "ro.build.target_operator=" zmieniłem z GLOBAL na PLS, a tego "ro.build.target_country=" zostawiłem tak jak miałem, czyli COM i LTE jest :D

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x