Witajcie,
1. Od paru dni mam problem z moją główną przeglądarką - mianowicie Mozillą Firefox. Od odinstalowania Kasperskiego (miałem 2 antywiry Avasta + Kasperskiego, ale w drugim się skończył klucz) przestała się uruchamiać.
Po kliknięciu w ikonkę FF komputer jakby przez chwilę myślał (1-2s), ale nie ma żadnego efektu. W menadżerze zadań, procesach itp również go nie widać. Nie pomaga także uruchomienie przez start -> w trybie awaryjnym. Szukałem informacji na necie i znalazłem tylko tyle że zwykłe przeinstalowanie Mozilli także nie pomoże.
Co w takiej sytuacji mi pozostało? Dodam że IE i Opera chodzą normalnie.
----------------------------------------------------------------------------------------
2. Mam problem z moją bezprzewodową kartą sieciową w PC. Model: Air Live WT-2000PCI
Dopóki korzystałem z połączenia przewodowego z routerem wszystko było OK. Jednak od momentu założenia karty bezprzewodowej zaczęły się schody.
Od samego początku karta co jakiś czas przerywa połączenie. Normalnie jak się najedzie na jej ikonę w pasku można zobaczyć szarą ikonkę i status połączenia Good. Czasami jednak (co 20-30min) ikonka robi się czerwona i po najechaniu widać Weak. Wtedy pozostaje czekanie aż wróci do poprzedniego stanu (w tym momencie Internet całkiem nie chodzi) lub przesunięcie obudowy komputera o jakieś 30cm. Wtedy w kilka sekund odzyskuje połączenie.
Karta jest dobrze przykręcona, ma zainstalowane sterowniki które były w zestawie na płycie. Nie pamiętam… możliwe że instalowałem najnowsze dostępne sterowniki do niej aby wyeliminować ten problem.
Macie jakieś pomysły?
----------------------------------------------------------------------------------------
3. Ważną informacją jest na pewno pojawiający się błąd przy próbie uruchomienia zegara (tego w prawym dolnym rogu). Po dwukrotynm kliknięciu wyskakuje błąd:
rundll32.exe - Zły obraz
Aplikacja lub biblioteka DLL C:\WINDOWS\system32\timedate.cpl nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką instalacyjną.
4. Poza tym wszystkim zauważyłem również że nie włącza mi się PS. Jest błąd przy uruchamianiu:
"Unable to continue because of hardware or system error. Sorry, but the error is unrecoverable."
:mad: