Skocz do zawartości
van.den.vons

Mój telefon nie wstaje po wgraniu ROM-u/MOD-u/Kernela >>> PISZ TUTAJ <<<

    Rekomendowane odpowiedzi

    Miałem na telefonie lineage os 14, jako że dziś wyszła aktualizacja pobrałem ją za pomocą telefonu. Pobrałem, nacisnełem  ok, telefon wszedł do twrp, ale nigdzie nie mogłem znaleźć pobranej wersji lineageos. Tak więc podpiełem telefon do usb, pobrałem najnowszy lineage os 14 tym razem na komputer, przesłałem na kartę pamięci. Instalacja przebiegła bez problemu, najpierw lineageos, gappsy i paczkę z rootem (w lineage os 14 żeby mieć roota po zainstalowaniu trzeba po gapps zainstalować taką paczke) tylko że po naciśnięciu "reebot system" telefon włączył mi się w twrp. Mam na karcie też starszą wersje lineage os, zainstalowałem, gappsy  i paczkę z rootem również i znowu to samo. Mam na karcie pamięci też backup, zrobiłem go i znowu to samo. Jakiś pomysł jak odratować telefon? Dodam jeszcze że próba wgrania stock romu przez lg flash tools też nie działa, gdy telefon jest w twrp to komputer go widzi, mogę nawet wejść w pamięć wewnętrzną i kartę pamięci ale próba wgrania stock romu zawiesza się na pierwszym etapie.

    Problem rozwiązany, w twrp weszłem w  bootloader, telefon przez usb do komputera, stock rom przez lg flash tool, i od nowa zabawa z wgrywaniem linegage os. Na chwile obecną mam wgrany lineage i wszystko działa.  Sorry za zaśmiecanie forum ale trochę spanikowałem, telefon raz ucegliłem, uratowałem, później na cm13 miałem bootlop i naprawiłem przez ponowne zainstalowanie go przez twrp a teraz to co pisałem.

    Edytowane przez ysl9696

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ravmen

    Witam
    Mam lineagos 7.1.2, dzisiaj przez OTA chciałem wgrać aktualizację. Po ściągnięciu i potwierdzeniu instalacji nie patrzyłem na telefon...po kilku minutach chciałem zadzwonić a telefon czarny...
    Po wyjęciu baterii na chwilę i włączeniu pojawia się na sekunde logo LG i znowu czarny ekran. To samo przy próbie wejścia w recovery. 
    Telefon wykryło jako QHSUSB. Po podłączeniu ładowarki żadnej reakcji . Po kilku różnych kombinacjach podłączenia wykryło tak:
     

    11.png

     

     

    po kilkudziesięciu próbach z baterią pod skosem załapał download mode i potem już wgranie KDZ. telefon wstał :)

    Edytowane przez ravmen
    problem rozwiązany

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ostatnio miałem niepoprawną aktualizację systemu CM 14.1 LG 2 mini. Chyba się coś źle ściągnęło ( bo były problemy ze słabą siecią wi fi) i po uruchomieniu wyskoczyło oprócz logo info z błędem (fastboot). Po kliknięciu volume - i power a następnie ponowne po pojawieniu się logo lg, udało się wejść do TWRP. Następnie wgrałem zrobiony wcześniej backup i wszystko ruszyło bez problemów.

    Selection_084.png

    Selection_085.png

    Selection_086.png

    Selection_087.png

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Selmount Bezarith Mam za każdym razem po aktualizacji tą samą sytuację. Po aktualizacji autotematycznej i ręcznej. Czy jest sposób na aktualizację bez zawieszenia systemu?

    Rozwiązanie: Instalacja przebiegła pomyślnie w trybie ręcznym. Uruchamiamy TWRP i instalujemy zipa bez formatowania partycji. Po uruchomieniu jest wszystko OK>

    Edytowane przez grzesiuq

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Miałem wgrany Lineage OS od dwóch miesięcy, ostanio aktulizowany miesiąc temu.

    Bateria spadła do 5%, chciałem podłączyć na drugi dzień, ale zero reakcji na telefonie.

    Pomyślałem że ładowarka parę minut i doładuje, niestety tak się nie stało.

    Myślałem że padła bateria, ale zmieniłem na inną która jest naładowana do 3.55Volt i też telefon martwy.

    Nie ma żadnego komunikatu nawet pod ładowarką.
     

    Podłączając telefon do windowsa, w menadżerze urządżeń mam dziwny wpis: qhsusb_bulk

    Czy to już koniec tego telefonu?

    Próbowałem wymusić tryb download i recovery, ale bezskutecznie.

    Edytowane przez spioszek

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x