Skocz do zawartości
Sadek

RA-hero dla HTC Hero (v1.7.0.1)

    Rekomendowane odpowiedzi

    majczu

    Ja wgrywałem z kolorem najpierw niebieskim potem zielonym i nie było problemu. Musieliście ewentualnie źle wpisać nazwę.

    Powinna być taka:

    recovery-RA-hero-v1.6.2-green.img

    W zależności jaki kolor taki na końcu powinien być wpisany... Kropki, myślniki identycznie jak powyżej

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak napisal wlasnie passenger. Gdy wpisywalem z greenem to wywalal blad. wiec wpisywalem bez i nie dzialalo;D trzeba bylo usunac z pliku napis green i zadzialalo:D

    Dziwne...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Ja wgrywałem z kolorem najpierw niebieskim potem zielonym i nie było problemu. Musieliście ewentualnie źle wpisać nazwę.

    Powinna być taka:

    recovery-RA-hero-v1.6.2-green.img

    W zależności jaki kolor taki na końcu powinien być wpisany... Kropki, myślniki identycznie jak powyżej

    nie ma mowy o zle wpisanej nazwie - nazwa była wklejona :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie tak samo.. wszysciutko bylo dobrze wpisywane:P ale juz dziala.. dz za pomoc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    majczu

    Mogłeś wkleić nazwę z innego koloru niż miałeś na karcie, tego już nie sprawdzisz.

    Najlepiej na przyszłość zmienić nazwę na zwykłe recovery.img i po problemie. Nazwa jaką nadasz temu plikowi nie ma znaczenia. Ważne, żeby była taka sama jaką wpisujesz w ADB - może to być nawet kupa.img hehe

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    miałem tylko jeden kolor - blue

    i z -blue wklejałem

    a po usunięciu -blue wgrało mi się blue - :muqq: ;p

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    majczu

    Bo tak jak napisałem. Nie ważna jest nazwa tylko jej zgodność z tym co wpisujesz w ADB.Plik zawierał niebieski więc nawet jak usunąłeś "blue" to zawartości pliku nie usunąłeś.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A mi po wpisaniu - mount -a wyskakuje takie coś :

    mount: mounting /dev/block/mmcblk0p2 on /system/sd failed: No such file or directory.

    Szczerze przyznam, że nie pamiętam jak wgrywałem ostatnie Recovery, wydaje mi się, że wszystko było tak jak trzeba, tym razem również.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A wgrywasz recovery przy wlaczonym recovery?? Wpisuj te komendy dopiero jak jestes w recovery. Bedzie dobrze

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Tak, wpisuje te komendy przy włączonym Recovery.

    Problem rozwiązany, googlowałem trochę, komunikat ten dotyczy braku partycji ext2/3/4, (to dziwne bo niedługo przed wgraniem tego ROM`u dzieliłem kartę na partycję), jeden z forumowiczów poradził żeby kontynuować flaszowanie, nic to nie dało.

    Udało się dopiero po BACKUP`ie do Majczu 1.9 ;) mimo, że wystąpił ten błąd co wcześniej.

    Edytowane przez PILLman

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x