Witam!
Jako, że jestem nowy na forum chciałem się przywitać ;>
Zakupiłem HTC Magic bo zainteresowała mnie nowa platforma i mimo że g1 miał klawiaturę qwerty na czym mi bardzo zależało wybór padł jednak na magica bo ma tą minimalnie mocniejszą baterię i trochę więcej pamięci.
Telefon zakupiłem na allegro, nowy, orange, na co dzień używam telefonu w plusie nokia 5220, jeżeli htc mi się spodoba i bateria będzie w miarę sensownie trzymać (jestem świadom że krótko 😛) rozważę całkowitą przesiadkę na niego, jednak wtedy pasowałoby ściągnąć simlocka lub zmienić operatora (co pewnie będzie mnie czekać ale dopiero za pół roku). Pojawia się pytanie jak zrobić to bezpiecznie? Użyć kodu z allegro i stracić gwarancję? Czy może wybrać się do orange i być może oni mi ściągną bez utraty gwarancji?
Na razie nie zamierzam kupować pakietu internetowego ponieważ moje życie toczy się przez większą część dnia na uczelni gdzie jest praktycznie całkowite pokrycie wifi i w mieszkaniu również więc przeżyje jakoś te 5min w autobusie. To chyba dobre rozwiązanie?
Co do samego androida - w co go warto naprawdę wyposażyć? Są jakieś obowiązkowe punkty programu poza wigetem od przełączania się między APN?
Kolejnym pytaniem jest w jaki rom się zaopatrzyć i jak to wpłynie na gwarancję? Czy warto rootować robocika i jak to również wpłynie na gwarancję?
Pytanie z innej beczki - próbował ktoś coś pisać na swojego androida ? Zajmował się klepaniem aplikacji na niego? Jakie wrażenia dot. SDK? (tak planuję się w tym babrać ;P).
Mam nadzieję że komuś będzie się chciało to przeczytać a moderatorzy mnie nie zjedzą i poszczują głodnymi studentami 😃 Wiem jest masa tematów które być może odpowiedzą na moje pytania jednak zrozumcie sesja i nie jestem w stanie tego wszystkiego przewalić ;D
RE.
3mpty