Skocz do zawartości
acdev

[CUSTOM] CyanogenMod 11 with custom kernel

    Rekomendowane odpowiedzi

    Norbas
    twrp możesz wygrać przez stocowe recovery

    Rozumiem więc że bez kombinowania z fastboot po prostu jak np w samsungach wrzucam twrp na karte pamięci, vol+ i power i install wskazując plik z twrp?

     

    Nie sprawdziłbyś może czy działa na nim aplikacja Autoguard? Dla mnie to bardzo ważne bo używam na codzień a na sgs2 po instalacji CM niestety aplikacja włączała się ale kiedy przechodziłem do ekranu nagrywania trasy wracała do menu lub wywalało do andka i musiałem wrócić do stocka.

    Co prawda stock na X5Pro ( v.5 ) działa mi stabilnie na 98% , o dziwo przestał się zawieszać dawno temu ale z kolei niektóre aplikacje mulą.

    Mam zainstalowane Link2SD wraz z partycją na karcie pamięci jednak część aplikacji po przeniesieniu na kartę uruchamia się/działa znacząco wolniej. Karta adata class10 więc to nie jej wina , tym bardziej że w sgs2 działała bez problemu.

    O nawigacji sygic europa już nie wspomnę bo uruchamia się najpierw około 2 minut lub wisi na logo sygic do czasu aż telefon poinformuje że nie odpowiada i trzeba zamknąć. Co dziwne drugie odpalenie już bez problemu i po kilkunastu sekundach włącza się i działa. Jednak wystarczy wyłączyć navi...odczekać kilka godzin i kolejne włączenie znowu wygląda w takiej samej sekwencji.

    Na starym sgs2 zarówno na stock jak i CM11 sygic odpala się kilka sekund....

    Jak troszkę poużywasz opisz proszę jakie masz odczucia względem stocka i czy działa jak należy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    KuaQ

    twrp możesz wygrać przez stocowe recovery

    Rozumiem więc że bez kombinowania z fastboot po prostu jak np w samsungach wrzucam twrp na karte pamięci, vol+ i power i install wskazując plik z twrp?

    Nie sprawdziłbyś może czy działa na nim aplikacja Autoguard? Dla mnie to bardzo ważne bo używam na codzień a na sgs2 po instalacji CM niestety aplikacja włączała się ale kiedy przechodziłem do ekranu nagrywania trasy wracała do menu lub wywalało do andka i musiałem wrócić do stocka.

    Co prawda stock na X5Pro ( v.5 ) działa mi stabilnie na 98% , o dziwo przestał się zawieszać dawno temu ale z kolei niektóre aplikacje mulą.

    Mam zainstalowane Link2SD wraz z partycją na karcie pamięci jednak część aplikacji po przeniesieniu na kartę uruchamia się/działa znacząco wolniej. Karta adata class10 więc to nie jej wina , tym bardziej że w sgs2 działała bez problemu.

    O nawigacji sygic europa już nie wspomnę bo uruchamia się najpierw około 2 minut lub wisi na logo sygic do czasu aż telefon poinformuje że nie odpowiada i trzeba zamknąć. Co dziwne drugie odpalenie już bez problemu i po kilkunastu sekundach włącza się i działa. Jednak wystarczy wyłączyć navi...odczekać kilka godzin i kolejne włączenie znowu wygląda w takiej samej sekwencji.

    Na starym sgs2 zarówno na stock jak i CM11 sygic odpala się kilka sekund....

    Jak troszkę poużywasz opisz proszę jakie masz odczucia względem stocka i czy działa jak należy.

    1. Dokładnie tak

    2. Aplikacja działa, nagrywa filmy, nożna je bezproblemowo odtworzyć uruchamia się dosłownie sekundę

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Norbas
    Aplikacja działa, nagrywa filmy, nożna je bezproblemowo odtworzyć uruchamia się dosłownie sekundę

    Serdeczne dzięki, pozostaje mi więc znaleść trochę wolnego czasu ( co przy 2 miesięcznym bobasku nie jest proste :-)   ) , zrobić backup tego co mam teraz i potestować czy CM11 na X5Pro będzie lepsze od stocka.

     

    PS. Jak zrobić backup gdzieś widziałem na forum więc znajdę jak ale czy taki backup po odtworzeniu da mi dokładny stan systemu/aplikacji/ustawień jakie miałem w momencie jego utworzenia czy też trzeba coś dodatkowo dogrywać?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    KuaQ

    Aplikacja działa, nagrywa filmy, nożna je bezproblemowo odtworzyć uruchamia się dosłownie sekundę

    Serdeczne dzięki, pozostaje mi więc znaleść trochę wolnego czasu ( co przy 2 miesięcznym bobasku nie jest proste :-) ) , zrobić backup tego co mam teraz i potestować czy CM11 na X5Pro będzie lepsze od stocka.

    PS. Jak zrobić backup gdzieś widziałem na forum więc znajdę jak ale czy taki backup po odtworzeniu da mi dokładny stan systemu/aplikacji/ustawień jakie miałem w momencie jego utworzenia czy też trzeba coś dodatkowo dogrywać?

    Backup z recovery przywróci identyczny stan systemu w jakim go robiles ,ustawienia,dane,aplikacje zostana przywrócone

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wszystko smiga jak trzeba. lecz niestety zaden program do nagrywania rozmow nie dziala:///

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Norbas
    Wszystko smiga jak trzeba. lecz niestety zaden program do nagrywania rozmow nie dziala:///

    O masz... o tym zupełnie zapomniałem... od czasu jak mnie nietia próbowała przekręcić z umową wszystko się z automatu nagrywa...

    Sprawdź ten program : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr&hl=pl

    Na stocku X5Pro nie chciała działać żadna z aplikacji których używałem na SGS2.

    Dopiero ACR zadziałało jak trzeba.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Qrek

    Pomoże mi ktoś z tym internetem mobilnym?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Może roaming krajowy włącz? Jak w Play'u. Zadzwoń do BOK'u, bo na prawdę ciężko stwierdzić nie mając możliwości sprawdzenia...

    Na stockowym romie działało? Zmieniałeś firmware modemu? Używasz 2 kart, czy tylko jednej? Priority i sim selection w multisim settings ustawione poprawnie?

    Edytowane przez c2560242

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Qrek

    Jestem w Anglii. Wszystkie ustawienia wyglądają na prawidłowe. Na stockowym działało. Zmieniłem firmware (spróbuję jeszcze raz). Używam jednej karty.

    [Dodano: 30.05.2015 - 13:30]

    Dlaczego poprawka zniknęła?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Poprawka zniknęła, bo była po angielsku i jakiś moderator zapewne nie rozumiał co tam jest napisane. Wszystko masz zbackupowane gdzieś tu w okolicach 3 strony w moim poście. Wypróbuj kilka opcji, mianowicie:

    1. Wsadź kartę w drugi slot i sprawdź, czy zacznie działać. Jeden z u######iwych niuansów romu jest taki, że gdy wsadzisz jedną kartę, nie umie samoistnie wybrać jedynego aktywnego slotu dla wszystkich subskrybcji w multisim. Jesli miałeś wcześniej dajmy na to dwie i ustawiłeś net na drugiej, a potem ją wyjąłeś, to nie ma jak przestawić. Po to noszę cały czas nieaktywne aero2 w drugim slocie ;)

    2. Spróbuj wgrać oryginalny modem firmware - znajdziesz w moim backupie. Być może to wina modemu. Modem generalnie działa poprawnie, a jedynym mankamentem jest, jak pisałem wcześniej, brak automatycznego logowania obu kart do różnych sieci, co nawet w przypadku 2 kart różnych operatorów można zawsze jednorazowo każdorazowo zmienić po uruchomieniu telefonu, tak więc problem nie dotyczy użytkowników tylko jednej karty sim, a dla 2 kart nie jest krytyczny, tylko drażniący.

    Nic więcej nie przychodzi mi póki co do głowy...

    Edytowane przez c2560242

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x