blubandek 0 #1 Napisano 22 Luty 2015 (edytowane) Znajdzie się sposób aby zrootować tego huaweia ? Już od kilku dni szukam i nic ;/ Wersja androida to 4.4.4 kitkat na emui 2.3 Edytowane 24 Luty 2015 przez Rambdal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexlysy69 4 #2 Napisano 22 Luty 2015 Wystarczyło poszukać chwilkę na necie i tadadam LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blubandek 0 #3 Napisano 22 Luty 2015 Dzięki wielkie tylko kurde jest mały problem z moim angielskim a Google sb nie radzi a ja dopiero zaczynam przygodę z androidem. Mógł by mi ktoś wyjaśnić krok po kroku jak to zrobić dokładnie bo nie chce zepsuć mojego niedawno nabytego telefonu Była by to wielka pomoc też dla innych którzy szukają i można by było dodać nowy temat na forum Dzięki z góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexlysy69 4 #4 Napisano 23 Luty 2015 Jak znajdę czas to Ci napiszę jak go rootnąć może nawet już dziś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blubandek 0 #5 Napisano 23 Luty 2015 Był bym bardzo wdzięczny właśnie przed chwila odblokowałem bootloader (metoda oficjalną oczywiście) i czekam na roota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lasburakos 0 #6 Napisano 26 Luty 2015 Hej, A ja mam pytanie jak po odblokowaniu bootloadera i zrootowaniu wgrać stockowy rom. Mam obecnie z plusa, a nie potrzeba mi tego całego syfu. Ktoś wie? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dahrentrade 1 #7 Napisano 1 Marzec 2015 posiadam ten telefon z plusa z wgranym czysciutkim romem od huawei i rotem pobierz to http://consumer.huawei.com/se/support/downloads/detail/index.htm?id=35841 wypakuj folder po wypakowaniu wrzuc go na karte pamieci pozniej wejdz w ustawienia i zrób local aktualizacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lasburakos 0 #8 Napisano 2 Marzec 2015 (edytowane) No i właśnie mi tak nie idzie Z karty lub z local aktualizacje nie chce iść. Idzie przez fastboot, ale co z tego jak pomimo, że aktualizacja jest ukończona i wszystko niby gra. To i tak nie zmienia się wersja. Mam B239, próbuję wgrać B246. ---------- Post dołączono 02-03-15 o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano 01-03-15 o 19:37 ---------- Nie, no już nic z tego nie rozumiem. Odblokowałem bootloadera, wgrałem TWRP i nie mogę zakutalizować romu. Ani poprzez vol+, vol- i power, ani przez opcje w systemie, ani przez fastboot. Przez fastboot niby idzie i zakończone jest ok, ale pozostaje wciąż stara wersja. W przypadku aktualizacji z karty sd pokazuje błąd pakietu. Ale check sumy plików się zgadzają. Próbowałem nawet formatowanie partycji systemowej. I nic. Po sformatowaniu partycja pusta. Po graniu B246 po uruchomieniu znowu stara wersja B239. Już nic nie rozumiem z tego Ktoś mi coś na to poradzi? Edytowane 2 Marzec 2015 przez lasburakos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reh 0 #9 Napisano 11 Marzec 2015 Nie udaje mi się nic z nim zrobić można prosić o jakieś wskazówki? Opis? Chyba coś zle klikam i temu nie udaje mi się nic:( Albo taki model... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dahrentrade 1 #10 Napisano 15 Marzec 2015 Nie taki model tylko cos zle robicie te telefony sie niczym nie roznia . tez mialem z plusa teraz mam czysciutki rom b246 z rotem jest temat na xda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach