Skocz do zawartości
ero123

LG G3 - LTE Problemy

    Rekomendowane odpowiedzi

    @@ArEk335
    napisałem "przy konfiguracji konta (logowanie się do konta google na czystym systemie)" istotną informacją jest "na czystym systemie" -> po resecie/wipe.
    Kolejną sprawą jest fakt że przed wysyłką do serwisu miałem dokładnie ten sam "zestaw" (wipe-> root + xposed) i lte działało. LTE znikło gdzieś między instalacją xposed (tuż po tym jeszcze było) a przywracaniem aplikacji z automatycznej kopii w googlu. Aplikacje i moduły xposed dokładnie te same co wcześniej. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ArEk335

    Czyli nie ma innej opcji musisz wgrać wszystko jeszcze raz może przywracanie automatycznej kopii danych z Googli albo coś.

    Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dobra problem częściowo rozwiązany. 
    Okazało się że to nie kwestia telefonu a operatora (niestety okazało się to dopiero po tym jak postawiłem system od nowa). Dzwoniłem dziś do BOK plusa i okazało się że niby skończył mi się pakiet internetowy i w trakcie "lejka" lte nie działa. Tylko jakoś operator zapomniał mnie o tym poinformować sms więc nawet o tym nie wiedziałem a fakt że na chwile wskoczyło LTE podczas przywracania było "błędem" operatora. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ArEk335

    @@mateo912

    A jednak problemy z operatorem czyli tak jak przypuszczałem wcześniej to norma w Plusie że o niczym nie informują bo mają niezły bajzel w komputerach :D

    Edytowane przez ArEk335

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    w niedziele odnowi mi się pakiet internetu więc zobaczymy czy to faktycznie to ;) 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Czy ktos poradzil sobie z tym problemem ?

    Wysyłane z mojego LG-D855 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mój problem polega na tym ze nie działa transfer danych gdy telefon jest w zasiegu LTE. W tej chwili telefon działa na stockowym oprogramowaniu. Próbowałem instalowac Full mics wszystko super poza lte.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    szaron

    Miałam podobnie i doszłam do wniosku, że to problem modemu, który krzaczy się czasami przy wgrywaniu rożnych rzeczy przez TWRP. U mnie pomogło przywrócenie backupu (przy backup i restore były zaznaczone wszystkie pliczki). Możesz też spróbować wgrać modem właściwy dla Twojej wersji firmware - pliki znajdziesz na xda (jednak nie biorę odpowiedzialności za pomyślność operacji, bo nie testowałam). 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tego juz próbowałem ale nic nie pomoglo. Najdziwniejsze jest to ze wgralem rom Ressurection i na nim lte dziala.

    Wysyłane z mojego LG-D855 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Seiko

    @up a działa Ci ściąganie i wysyłanie plików na tym romie? Bo to strasznie dziwne, że na stokowym oraz Fulmicsie nie daje rady. Może jest tak, że masz słaby zasięg i nie wbija LTE na tych romach. A Ressurection na jakiś fix co poprawia działanie modemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x