yodash Cześć.... zepsułem coś :] będąc w recovery nacisnąłem przycisk home.... wyskoczył jakiś dziwny obrazek z pudełkiem i telefonem i tak sobie trwał.... wyciągnałem baterie, zrobiłem wipe i system się nie włącza dostęp do recovery jest Co robić?? Proszę o pilną odpowiedź ehhhh zachciało mi się bawić w zmiane softu jak GyD działał ok 🙁
Shaggos odpal jeszcze raz recovery,i wybierz opcje rebuild system czy jakos tak...ale wtedy wszystko z komy moze sie usunac
yodash nie mam takiej opccji w recovery.... mam RA-magic-v1.2.3H jestem w strasznie czarnej... sytuacji?
yodash zaczynałem zmieniać soft... zrobiłem wipe i nandroid beckup a potem chciałem wyłączyć fona i przez przypadek nacisnąlem "home" potem ten obrazek z pudełkiem i telefonem no to po jakimś czasie wyciągnąłem baterie i już system się nie uruchomił....
daro Eh, nadal nie wiem w którym momencie? Po wipe, przed wipe? Po nand, przed nand, przed update.zip? SPL i radio - rozumiem, że tego się nie dotykałeś? Wejść do recovery możesz czy nie w końcu?
Tafla brick byłby wtedy, gdybyś nic nie mógł zrobić. jak wejdziesz do recovery to zawsze coś można wykombinować
yodash zrobiłem wipe potem nandroid beckup i wcisnąłem felerny "home" co to w ogołe jest? pojawił się obrazek i wyciągnąłem baterie jak włożyłem to juz się nie uruchomił zrobiłem restore nandroidem i co teraz ? mam restet zrobić czy coś jeszcze ?
daro zrobiłem restore nandroidem i co teraz ? mam restet zrobić czy coś jeszcze ? Tak. Reboot w recovery na pierwszej pozycji.
yodash o shit... teraz system pada przy ładowaniu na androidach, wiesza się i zaczyna od nowa ładować androidy. wgrałem na karte plik update.zip z dobrym softem.... zrobiłem wipe i apply update.zip wszystko przebiegło pomyślnie i się wiesza na androidach
[usunięty] nandroid backup jak mozesz wejsc do recovery takim radą to podziękujemy @topic zrób wipe, potem sflashuj jeszcze raz ten rom
yodash wielkie dzięki za pomoc jesteście genialni 😃 przepraszam za błędy ortograficzne i nieścisłe wypowiedzi ale popadlem w taką panike że o mało palpitacji nie dostałem 😛 zrobiłem tak wrzuciłem karte do czytnika, do folderu nandroid beckup wrzuciłem backup orginalnego softu orengowskiego a reszte stamtąd usunąłem... zrobiłem nandroid beckup i system wstał na orginalnym sofcie 🙂 ze stanu agonalnego doszedłem do stanu początkowego 😛 teraz mam prośbę może wytłumaczcie mi co mam zrobić żeby nic znowu nie zepsuć a wrzucić ten soft Forum po zmianach, link nie działa
yodash Nie chce zakładać nowego tematu ponieważ to też tyczy się "nie wstawania telefonu" więc pisze tutaj. Jaka jest szansa że soft Pays-ROM nie będzie chciał wstać na moim telefonie? Wszystko już działało tyle że na orginalnym sofcie. Zrobiłem "Wipe Data" później "Apply update.zip" wszystko się ładnie pieknie zgrało a teraz od 5min po reboocie mam logo orange 🙁 Ja coś robie źle tylko nie wiem co..... No chyba że ten soft jest jakiś nie taki
kowal_001 partycje ext posiadasz? jak tak to jej format tez zapodaj 5min to nie dużo. Czekaj minimum do 10.
yodash po 10 tez logo orange i nic poza tym na stronie zauwazylem ze ten soft jest pod inne recovery ale czy to ma jakies znaczenie ?