Zdecydowałem się na zrobienie tego za pomocą tutorialu: "Root dla HTC Hero - Alternatywna metoda"
I nie mogę przebrnąć przez sam początek;/...
"...Wgrywamy sobie najnowsze recovery od Amon Ra, następującym sposobem:
- pobieramy aplikację recovery flasher najnowsza wersja: http://zenthought.org/content/project/flashrec - instalujemy ją w telefonie
- pobieramy stąd nowe recovery: AmonRa Recovery 1.5.3 i kopiujemy je na kartę pamięci (nie wrzucamy do żadnego folderu)
- po odpaleniu aplikacji wybieramy backup recovery, następnie wpisujemy (słowo w słowo oraz małe i duże litery też) to co teraz napiszę: /sdcard/recovery-RA-HERO-v1.2.3.img (czyli dokładnie tak jak nazwa pliku, który pobraliśmy) i klikamy flash recovery"
Instaluję tą aplikacje FlashRecovery w telefonie, wchodzę w nią i przy naciśnięciu na przycisk: Backup Recovery Image wyświetla mi się:" Backup FAILED: Could not run command". Więc pomyślałem ,że najwyżej wgram recovery bez backup'a... Wpisuję ładnie w okienku programu /sdcard/recovery-RA-HERO-v1.2.3.img lecz i tak nic nie mogę zrobić...
Co robię źle?? Może to być sprawka źle zrobionej GoldCard?
EDIT:
Spróbowałem również wgrać recovery za pomocą konsoli czyli tym sposobem: Forum po zmianach, link nie działa
Niestety konsola wywala mi:" error opening /sdcard/recovery-RA-hero-v1.5.3.img: Permission denied"
Już zupełnie nie wiem o co chodzi:(
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 16:51 ----------
Czy mój przypadek jest na tyle beznadziejny ,że nikt nie jest w stanie mi pomóc?🙁