Skocz do zawartości
Cycero

[ROM] XXKG1 - android 2.3.4!

    Rekomendowane odpowiedzi

    bofff

    Witam, mam mały problem, wrzuciłem XXKG1, root od chainire, backup z CWM (z xxkf2) i mam:

    Wersja systemu 2.3.3

    wersja pasma podstawowego i9100xxkg1

    wersja jądra z literkami xxkf2

    nr wersji gingerbread.xxkf2

    nie powinienem robić restore backup z CWM czy wszystko jest OK?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mika34

    Powinienes miec 2.3.4 a nie 2.3.3 po wgraniu kg1. Nie rob restore bo przywrocisz poprzednia wersje systemu, a chyba nie o to Ci chodzi. Wgraj jeszcze raz odimem kg1

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    D3N

    2.3.4 beta posiada lag fix w przy odebraniu połaczenia ktos dzwoni do nas dzwonek działa lecz ekran włacza sie po 3 sek ... bateria po dłuzszym tescie bez zmian ... wiec niema co szałec z upgratem softa na tego . czekamy nadal na full 2.3.4 :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mgjot

    Hej

    Dziś pierwszy raz instalowałem rom 2.3.4 na i9100. Wgrałem przez odina chodziło wszystko ok pozniej chcialem zrobic rota wgralem go tak jak w instrukcji http://forum.android.com.pl/f168/rom-xxkg1-android-2-3-4-a-80776/

    pojawily sie problemy bo debugowanie usb bylo wylączone ale sie kapnąlem wszystko chodzilo super postanowilem przez titanium przywrocic kopie wszystko przywrócilem i ustawienia systemowe z 2.3.3 i zaczely sie problemy bo bluetooth nie chodzil postanowilem wgrac kernel oryginalny kg1 i zaczely sie problemy bo pojawial sie na kompie bugcode-usb-driver po tym zrobilem reset ustawien nie w ustawieniach bo nie chodzily ale skrot volume buton i power zrobilem vipe cache vipe i jak chce teraz uruchomic tel to jak sie pojawia tapnij w robota to nie chodzi Co mam robic? Pomóżcie mi.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Enlil

    Sprobuj wgrac jeszcze raz KG1 :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    sp4ubw

    Drobne statystyki:

    Zrobiłem wykres po odczekaniu 24h. Linia rozładowania została przedłużona i stąd idealne rozładowanie w dłuższym czasie. Czas rozładowania wynosi mniej wiecej 24h x 3 + 10h = 82h. czyli po zaokrągleniu około 80h

    Jako, ze akumulator nie rozładowuje się liniowo to dorysowałem drugą krzywą, bardziej przystającą do zwiększajacej się rezystancji wewnętrznej akumulatora i tym samym bardziej prawdziwą. Tym razem czas do całkowitego rozładowania wyniósł około 50h.

    XXKG1_akku.jpg

    Średnie użycie telefonu (wszystko liczone w przedziale zmierzonym, czyli 24h):

    Rozmowy telefoniczne - 31 minut

    SMSy - 20szt

    Internet - 15 minut

    GPS: 10 minut

    Wi-Fi - włączone

    GPS - włączony przez połowę czasu pomiaru - 12h

    Tryb sieci - 2G

    Dane w tle - włączone

    Wg. mnie bardzo dobry ROM, jesli chodzi o akumulator.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mikei
    znalazłem mały problem. podczas powiększania zdjęć w galerii, obraz nie wyostrza się i zdjęcia są w beznadziejnej jakości. też tak macie? na 2.3.3 na pewno tego nie miałem, bo często przeglądam zdjęcia i zauważyłbym taki błąd.

    Kies ma taką opcję, że zmienia format mediów podczas transferu z telefonu (obrazki i filmy). Może po prostu przy zgraniu zmienił Ci rozdzielczość na niższą i stąd ta marna jakość przy powiększaniu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    TO że lag przy odblokowaniu występuję nadal to już kilka osób potwierdziło, a może ktoś sprawdzić czy nadal występuje lag przy odbieraniu połączeń? Teraz przed chwilą ktoś do mnie dzwonił, no i przeciągnąłem pasek w prawo, po czym na sek zlagował, zatrzymał się i dopiero do dłuższej sekundzie załapał rozmowę (zielone tło) i jakieś trzaśnięcie w słuchawce było, poza tym póki się nie pojawi to zielone tło to nikt nas nie usłyszy, bo odruchowo odbieram i od razu mówię słucham ale tego nie słychać bo Samsung uraczył nas tym lagiem, że trzeba raz jeszcze powiedzieć aby nas słyszano. Paranoja.!

    Może ktoś to sprawdzić i potwierdzić? Z góry dziękuję :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Marcin
    TO że lag przy odblokowaniu występuję nadal to już kilka osób potwierdziło, a może ktoś sprawdzić czy nadal występuje lag przy odbieraniu połączeń? Teraz przed chwilą ktoś do mnie dzwonił, no i przeciągnąłem pasek w prawo, po czym na sek zlagował, zatrzymał się i dopiero do dłuższej sekundzie załapał rozmowę (zielone tło) i jakieś trzaśnięcie w słuchawce było, poza tym póki się nie pojawi to zielone tło to nikt nas nie usłyszy, bo odruchowo odbieram i od razu mówię słucham ale tego nie słychać bo Samsung uraczył nas tym lagiem, że trzeba raz jeszcze powiedzieć aby nas słyszano. Paranoja.!

    Może ktoś to sprawdzić i potwierdzić? Z góry dziękuję :)

    U mnie nic takiego nie występuje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zauwazylem jedna denerwujaca rzecz -mianowicie pierwsze uruchomienie kontaktow trwa dosc dlugo. Jestem ciekaw jak bylo na romach 2.3.3 bo noe pamietam.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x