Skocz do zawartości
FEMS

Odtwarzanie filmów Xperia Z1

    Rekomendowane odpowiedzi

    FEMS

    Witam

     

    Od dłuzszego juz czasu zauwazylem ze moja xperia ma problemy z odtwarzaniem filmów. Wyglada ten problem nastepująco: 

    1. Album(lub kazdy inny odtwarzacz z GOOGLE PLAY odtwarzający filmy " z telefonu") - film czasem wlacza sie od razu jak klikne play ale czesciej robi sie czarny ekran albo sie tną, kiedy sie tną naciskam stop czekam kilka sekund i biore play. Wtedy idą juz normalnie. 

    2. Snapchat - gdy ktos wysle zdjecie na snapie do mnie , to widze je od razu jak trzymam jest plynnie, nawet gdy wysle tych zdjec 20. Natomiast gdy wysle filmik lub kilka(co najgorsza) w 90% przypadkow dzieje sie tak ze jest czarny ekran i ewentualnie opis ktory ktos dodal i dopiro jak puszcze palec i wejde jeszcze raz dziala normalnie, lub jest tak samo jak napisalem o czarnym ekranie z tym ze jest jeden kadr z tego filmiku.

    3. Messenger FB - gdy ktos mi wysle filmik to zeby obejrzec go na tel musze go sciagnac. Poniewaz gdy nacisne zeby sie odtworzyl jest czarny ekran i slychac tylko dzwiek z filmu.

     

    Czasami jest jeszcze tak ze we wszystkich trzech przypadkach wyswietla sie napis 'Aplikacja przestala dzialac" albo "Film nie moze zostac odtworzony" czy cos takiego.

     

    Filmy na yt i w przegladarce dzialaja bez zarzutu.

     

    Ktos mial podobnie? Jak temu zaradzic?

     

    Pzdr

    Edytowane przez FEMS

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Rygiel

    Też takie coś miałem w galerii na KitKacie. Obecnie na Lollipopie nie mam tego problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Radem

    To zależy czy masz Root czy masz odblokowany Boot czy masz go zablokowanego a masz Root. Możesz użyć Titanium Buckup i zrobić kopie programów i zrobić przywrócenie orginalnego systemu. Możesz wgrać lollipop jak kolega wyżej napisał lub wgrać Dstriker Rom ja na nim nie mam takiego przypadku. Możesz spróbować wgrać z marketu program MX player + są do niego kodeki. Albo odinstaluj Facebook i zainstaluj ponownie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    xPixel

    .

    Edytowane przez xPixel

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x