lesniczy4 Witam. Czy HERO można połączyć z zewnętrznym gps-em na bluetooth? Używam Sygica jeśli to coś zmienia. Pzdr zezol: Przeniosłem. To nie jest temat dotyczący problemów technicznych!
Szymciow A nie działa wbudowany? Tak na dobrą sprawę to w hero jest jeden z najlepszych gps w urządzeniach mobilnych z jakim się spotkałem. Nigdzie nie widziałem opcji konfiguracji zewnętrznego gps więc mniemam że nie można sparować tak żeby działał bez problemów.
Speedo1544 Używam Syngic i Igo oba lecą na wewnętrznym gpsie i nie ma z tym problemów Fixa łapie ładnie i szybko więc jaki jest sens dokupowania i używania zewnętrznego
Szymciow No to spróbuj sparować, wyłącz wewnętrzny i zobaczysz czy działa. W sumie to jestem ciekawy.
Speedo1544 Sens w tym że mam pożyczony od kolegi, i chciałem przetestować 😉 W Sybgic nie widziałem opcji do wybierania odbiornika Igo właśnie sprawdziłem i też nie ma więc nie wiem czy coś takiego jest możliwe
Szymciow W systemie nie ma w ogóle opcji ustawiania zewnętrznego gps. Ale jak android wykryje że to gps i go dobrze sparuje to może (przy wyłączonym wewnętrznym) będzie hulało.
Piotr__11 I jak testy ? Udało się ? Sam zastanawiam się czy mógłbym dokupić zewnętrzny, morze nie gubiłby satelit ;]
GonzoG1 Ja próbowałem podłączyć zewnętrzny GPS do G1. Nic z tego. Znajdował urządzenie, parował, ale nie był w stanie się połączyć, najwyraźniej brak odpowiednich protokołów z telefonie.
zaradek Mi się udało sparować zewnętrzny odbiornik GPS z moim androidem w Samsungu i5800. Potrzebna jest aplikacja 'Bluetooth GPS' dostępna w markecie. Kilka zmian w ustawieniach telefonu, które program sam wyświetli co i gdzie zmienić (po angielsku) Zobaczymy jak działa bo w domu nie mam na razie sygnału 🙁