Witam
Czy ktoś już próbował coś takiego?
Mam HTC Magic i do niego Internet z abonamentu Orange. Czasami jestem w różnych miejscach ,gdzie stoi komputer stacjonarny i podłączam się przez USB kablem i korzystam z internetu na komp. stacjonarnym. Ale moje pytanie jest takie:
1. Czy można połączyć się z komp. stacjonarnym i korzystać z internetu przez połączenie BT tzn:
- Internet jest na telefonie HTC, usługa sieci Orange, a na komp.stacjonarnym nie ma.
- oczywiście zdaję sobie sprawę, że są problemy z komunikacja BT. Ja mam aplikację "Bluetooth file transfer" i mam tylko możliwość wysłania plików do innych. I tak sobie pomyślałem, że kupię sobie BT dodatkowy, włożę do kompa i pozbędę się problemu z kablem USB, ale .....?
Chyba, że ktoś coś już wymyślił coś i zna patent na przesyłanie danych innym programem niż "Bluetooth file transfer". Ja nie znam i telefon mam na gwarancji. ROOta nie zrobię. Pytam dlatego, ze nie mam i jeszcze nie kupiłem takiego BT, a nie chciałbym pieniędzy wyrzucić w błoto. Jeżeli jest gdzieś temat w/w to prosze podac linka. Ja szukałem i nie znalazłem.
Pozdrawiam