loleyer 0 #1 Napisano 27 Kwiecień 2015 Witam Niestety moim samsungiem mega pocieszyłem się miesiąc. Spadł z około 40 cm. Wyswietlacz cały ale niestety do połowy nie działa dotyk i jest stłuczonyz boku. Czy muszę wymienić tylko ten tzw digitizer zeby wszystko wróciło do normy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stoper4 4 #2 Napisano 27 Kwiecień 2015 (edytowane) Najlepiej wymienić cały Panel LCD czyli digitizer(dotyk) połączony z lcd ponieważ w naszym modelu jest to połączone klejem ,który aktywuje się na światło UV. Tutaj masz filmik jak wymienić sam digitizer Poszukaj na aliexpress albo allegro - tak będziesz miał tanio. Jednak jak nie dasz rady to wymień cały Panel LCD. Edytowane 1 Maj 2015 przez AALEKSANDRA Grafikę i filmy umieszczamy w spoiler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trurl3 3 #3 Napisano 27 Kwiecień 2015 (edytowane) Ale UWAGA! Przed kupnem upewnij się, że wyświetlacz będzie działał prawidłowo po aktualizacji do KK. W OEM-owych wyswietlaczach po aktualizacji do 4.4 przestaje działać dotyk... Jest na forum wiele wątków o tym, ajak po aktualizacji do KK przestał działać digitizer w Medze. Zasadniczo pewność mozna mieć tylko przy oryginalnych częściach od Samsunga. Edytowane 27 Kwiecień 2015 przez trurl3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loleyer 0 #4 Napisano 27 Kwiecień 2015 No właśnie digitizer jest na allegro. No ale cały Panel lcd to droga sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stoper4 4 #5 Napisano 27 Kwiecień 2015 (edytowane) Możesz kupić i nie wklejać tylko podłączyć i sprawdzić czy działa. na KK a jak nie to zwrócisz - umów się tak ze sprzedawcą albo go zapytaj czy działa na KK. Jak jest duża różnica to kup sam digitizer tylko dobrze wyczyść, pamiętaj o specjalnym kleju oraz o lampie UV. Klej nazywa się LOCA. Proponuje wykleić cały panel LCD z ramki a później żyłką oddzielać Digitizer od LCD. P.S. Jak się wkleja w ramce po utwardzeniu trzeba uważać ,żeby klej nie rozepchał/rozwalił ramki. Edytowane 27 Kwiecień 2015 przez stoper4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel24czarny 8 #6 Napisano 3 Październik 2015 mam podbny problem z tym ze u mnie wyswietlacz jest czarny jak by sie rozlal i nie wiem czy zamowic za 300zl przedzni panel z wyswietlaczem czy wyrzucic go do smietnika, zastanawiam sie czy sam go wymienie ale jak piszecie ze jest opcja ze jeszcze nie zadziala i 300zl pojdzie w diably Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach